Mama

Dit zijn de top 10 babynamen van 2019 voor meisjes en jongens tot nu toe

Dit zijn de top 10 babynamen van 2019 voor meisjes en jongens tot nu toe

De naam die je geeft aan een kind, draagt het jongetje of meisje natuurlijk de rest van zijn of haar leven met zich mee. Een leuke bedenken die ook nog iets zegt over wat jullie mooi vinden of waar jullie voor staan, is dus cruciaal. 

Verwacht je nog een kindje eind 2019 en ben je het met je partner nog niet eens over de perfecte babynaam? Of ben je gewoon benieuwd? Je leest hier de populairste trends en babynamen van 2019.

Kort en bondig

Korte namen met maar één of twee lettergrepen zijn populair, vooral bij jongens. Ook het aantal letters is minimaal. De populairste babynamen van 2019 bestaan slechts uit drie of vier letters. Namen als Noor, Saar, Sem en Sam zijn veelvoorkomend.

Van Nederlandse bodem

Internationale namen zijn altijd populair, maar in 2019 zie je de Nederlandse namen weer veel terugkomen. Om de namen Emma, Julia en Sophie voor de meisjes en Sem en Lucas voor de jongens kan je ook dit jaar niet heen.

Uniseks 

Afgelopen jaar was een van de trends om meisjes jongensnamen te geven, zoals Kees(je), Robin, James en Quinn. Deze namen zijn tegenwoordig uniseks en niet meer gekoppeld aan het geslacht.

Het Verre Oosten

In 2018 waren Bijbelse namen erg populair, maar dit jaar zijn het vooral namen met verwijzingen naar het Verre Oosten. Deze trend komt voort uit de toenemende populariteit voor yoga en meditatie. Denk hierbij aan namen als Kali, Bodhi, Manu en Rama.

Loulou

Namen die eindigen op 'lou' hebben we afgelopen jaar vaak terug zien komen. Denk hierbij aan namen als Loulou, Milou, Jalou en Philou.

De populairste meisjesnamen van 2019

1. Emma

2. Sophie

3. Julia

4. Mila

5. Zoë

6. Anna

7. Sara

8. Evi

9. Tess

10. Olivia

De populairste jongensnamen van 2019

1. Noah

2. Lucas

3. Daan

4. Finn

5. Levi

6. Sem

7. Liam

8. Milan

9. Luuk

10. James

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top