Fashion

5 manieren om sportkleding zo te stylen zodat het past bij jouw dagelijkse look

5 manieren om sportkleding zo te stylen zodat het past bij jouw dagelijkse look

De tijden dat sportswear en mode twee aparte dingen waren, zijn definitief voorbij. Items die traditioneel gezien in de categorie mode vallen, hebben anno 2019 een sporty look gekregen en sportkleding krijgt meer en meer een fashionable draai. 

Als je dol bent op mode en je eigenlijk geen verstand hebt van sportmerken dan kunnen we je één ding vertellen. Als je toch met een sporty look de deur uit wilt, kun je het beste een item aanschaffen van een label dat gefocust is op sporten. Vaak zijn deze namelijk een stuk goedkoper dan de items van modemerken met een sportieve twist. 

Vind je het leuk om jouw outfit een persoonlijke touch te geven? Dat kan. Bij Soccerfanshop kun je jouw favoriete trainingspak van Lacoste laten bedrukken met maximaal vier initialen en/of nummers. Denk bijvoorbeeld aan jouw initialen of een belangrijk jaartal voor jou. Origineler dan dat kan bijna niet. 

De grote vraag is natuurlijk hoe je sportieve items het beste kunt combineren met jouw dagelijkse garderobe. Geen zorgen, wij helpen je graag een handje met de onderstaande looks. 

Combineer jouw favoriete blazer met een sporty look

Van top tot teen in sportkleding en er alsnog chic uitzien? Dat doe je door er gewoon jouw favoriete oversized blazer op aan te doen. Het contrast tussen de de strakke lijnen van het jasje en de zachte joggingstof, zoals hieronder op de foto, zorgt voor de ultieme cool girl look. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) op

Een sportjack draag je gewoon op een jeans

Jamie Li is de koningin in Nederland van het dragen van sportswear buiten de sportschool en hoe ze het hier doet, kan jij het heel makkelijk na doen. Combineer een leuk sportjack, het liefst gemaakt van een opvallend gekleurde stof met wat prints, gewoon met een fijn zittende jeans. Je zou er enkellaarsjes met een hak onder kunnen dragen of lekker comfortabel sportschoenen aan kunnen doen: de keuze is natuurlijk aan jou.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jamie Li (@mrsjamieli) op

Geef een sportbroek een chique touch met een statement jas

Comfort en classy gaan echt wel samen, zeker als je deze look van Monikh eens beter bekijkt. Zij heeft een sportieve broek gewoon gecombineerd met een lange jas die voorzien is van een furry kraag. Juist het contrast tussen die twee compleet verschillende items, zorgt voor een interessante outfit. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Monikh Dale (@monikh) op

Draag er hakken onder of opvallende sieraden bij

De manier om elke look wat chiquer te maken, is door er hakken bij aan te trekken of opvallende sieraden bij te dragen. Dit geldt natuurlijk ook voor alle outfits die je maar kunt bedenken met sportkleding. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jeanette (@_jeanettemadsen_) op

Een wielrenbroekje kan bij alles

Kim Kardashian kwam ermee en de modewereld durfde het pas een tijdje later aan. Je vindt het een geweldige uitvinding of je vindt het niks: het wielrenbroekje dragen buiten het sporten om. Combineer 'm net als Yara net een witte blouse of draag er een hoodie bij én hakken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je moet alleen even durven (én wachten op mooi weer, tenzij je niet bang bent voor de kou). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Yara Michels (@yara_michels) op

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top