Haarverzorging

Baal je van jouw fijne haar? Dit zijn 7 voordelen van dunne lokken

Baal je van jouw fijne haar? Dit zijn 7 voordelen van dunne lokken

Wij, vrouwen met dun haar, kennen het vast allemaal wel. Je staat met je vriendinnen op te tutten voor de spiegel en zij zijn minstens vijftien minuten bezig met hun manen. Jij bent snel klaar, want het vergt niet veel tijd.

Niet iedere vrouw is helaas gezegend met een enorme bos haar. Wat is het toch oneerlijk verdeeld he? Maar, voor alle vrouwen met dun haar; wees niet getreurd. In dit artikel vind je steun in alle voordelen die wij met elkaar delen.

1. Je haar droogt binnen no time

Hoe meer haar, hoe langer het duurt voordat het droog is. Dun haar is voor dat je het door hebt droog. Je stapt de douche uit, droogt het af met je handdoek en het meeste vocht is al verdwenen. Voor ons geen uren wachten dus. Ook hoeven wij in de winter niet met nat haar de deur uit omdat we anders te laat komen voor werk.

2. Geen haarpijn door staarten en knotten

Helaas zijn wij niet bevoorrecht met het dragen van een flatteuze paardenstaart of dikke knot op ons hoofd, maar hierdoor hoeven wij ook geen haarpijn te ervaren. Hoewel vrouwen met een flinke bos haar een mooie lange staart kunnen dragen,  hebben zij vaak haarpijn nadat zij hun haarelastiek eruit halen en hun manen losgooien.  

3. Wij rocken de trendy bob

De bob is één van dé haartrends van 2019. Een boblijn met nonchalante lokken en de daar bijhorende meest gevraagde look bij de kapper: de balayage. Deze combi van look en lengte is hét ideale kapsel voor vrouwen met dun haar, want het laat ons haar dikker lijken. Willen vrouwen met dik haar dit trendy kapsel ook? Dan zullen ze eerst hun haar moeten laten uitdunnen en daar hebben wij dan weer geen last van.

4. Je kan je haar makkelijk opsteken

Doordat ons haar helemaal niet zwaar is, kunnen wij het altijd leuk opsteken. Er zijn veel verschillende stijlvolle looks waarbij je je haar opsteekt. Alleen een aantal schuifjes is nodig, en eventueel wat haarlak, en je kapsel ziet er verzorgd en klassiek uit voor de rest van de dag.

5. Haarverf pakt sneller

Wij zijn de perfecte kandidaat voor het kleuren van ons haar. Dun haar pakt de verf sneller én het reflecteert meer pigment, wat zorgt voor de ultieme kleur. Daarnaast is het makkelijker te verven en duurt het veel minder lang, waardoor we weer sneller buiten op de stoep staan. Wij hoeven niet twee of drie keer terug te komen, omdat het haar de verf niet pakte.

6. Langer op één oor

Het voordeel van het hebben van fijn haar is dat wij niet uren te hoeven spenderen aan het wassen, föhnen en stijlen van ons haar. Terwijl jouw vriendin al uit bed gaat en onder de douche springt, draaien wij ons nog een keer om.

7. Geld besparen

Shampoos en conditioners zijn niet aan te slepen bij vrouwen met dik haar. Ze gaan zo snel door een shampoofles heen omdat ze simpelweg meer shampoo nodig hebben. Vrouwen met dun haar creëren met een kleine hoeveelheid shampoo al een enorme hoeveelheid schuim. Waar vrouwen met dik haar hun geld moeten aangeven aan extra shampoos kunnen wij dit geld besparen of uitgeven aan iets anders leuks.

Voor alle vrouwen met fijn haar: embrace it!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top