Face & Sculpting

De perfecte no make-up look: zo creëer je het

De perfecte no make-up look: zo creëer je het

De 'no make-up make-up look' is er één die veel terug te zien is op de catwalk dit seizoen. Maar hoe zorg je ervoor dat je er zo effortless uitziet? Met behulp van deze technieken is het creëeren van deze look bijna net zo makkelijk als het eruitziet.

1. De basis

Laten we met de huid beginnen. Net zoals bij iedere andere make-up look is het belangrijk om te beginnen met de huidverzorging. Een hydraterende dagcrème aanbrengen voordat je aan de make-up begint, is niet alleen goed voor je huid maar zorgt er ook voor dat je velletje er gezonder uit ziet. Als het op foundation aankomt, is less is more de beste techniek. Gebruik een foundation met een lage dekking, een BB cream of meng je normale foundation met een beetje dagcrème. Breng een dun laagje aan over je hele gezicht, of alleen op de plekken waar je het zelf nodig vindt, en vervaag alle lijntjes met een make-up sponsje, zoals een beautyblender. Vervolgens kan je nog concealer aanbrengen op plekjes die iets meer dekking nodig hebben zoals puistjes of oneffenheden. Poeder alleen af op plekken waar dit echt nodig is, bijvoorbeeld onder je ogen en je T-zone.

2. De ogen

Het beste is om je ogen zo naakt te houden als je kan. Als je liever niet de deur uitgaat zonder mascara dan kan je de gebruikelijke zwarte mascara omwisselen met een bruine variant. Dit ziet er veel natuurlijker uit maar geeft je wimpers toch nog wat extra definitie. Bij de wenkbrauwen geldt hetzelfde; laat ze zo veel mogelijk met rust. Borstel de haartjes in model en breng eventueel wat wenkbrauwgel aan om ze gedurende de dag op hun plek te houden. Je kan hiervoor het beste een kleurloze gel gebruiken. Als je toch graag je wenkbrauwen bij wil tekenen dan kan je dit het beste doen met een kleur die overeenkomt met de natuurlijke tint van jouw wenkbrauwen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Valeria Lipovetsky (@valerialipovetsky) op

3. Contour en highlight

Om je gezicht weer wat dimensie te geven, kan je gebruik maken van contour en highlight. Om je look er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien, kan je het beste aan de slag gaan met crème of vloeibare producten. Dit omdat deze producten erg makkelijk te vervagen zijn en foutjes op een simpele manier opgelost kunnen worden. Werk met subtiele kleuren en bouw het pigment langzaam op tot de intensiteit die je mooi vindt. Gebruik een sponsje of je vingers om het product te vervagen. Je vingers zijn hiervoor de beste tool omdat de warmte hiervan ervoor zorgt dat het product mooi samensmelt met de huid. Naast de contour en highlight kan je ook nog een blush toevoegen. Deze stap kan je overslaan als je van jezelf al wat rodere wangen hebt. Breng op dit punt dan wat minder foundation aan zodat dit nog goed erdoorheen te zien is. Bij natuurlijke looks is het altijd het mooist om gebruik te maken van kenmerken die je zelf al hebt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door D E S I • P E R K I N S (@desiperkins) op

4. Finishing touches

Als laatste kan je de lippen nog wat aandacht geven. Een simpele lippenbalsem is hiervoor al genoeg. Bij behoefte aan een kleurtje is een lipgloss of een lippenbalsem met kleur de beste optie. Scrub je lippen voordat je er product op aanbrengt. Hierdoor komt er meer bloeddoorloop in de lippen waardoor ze meer kleur krijgen. 

Het beste om te onthouden wanneer je een 'no make-up make-up look' creëert is dat het doel is om zo min mogelijk producten te gebruiken. Wanneer je een stap over kan slaan dan is dit altijd aan te raden. Heb je van jezelf al lange volle wimpers? Skip die mascara. Heb je maar een paar oneffenheden en is je huid verder egaal? Laat die foundation dan maar zitten. Less is more!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top