Gezichtsverzorging

Door deze tips zie je er razendsnel minder moe uit

Door deze tips zie je er razendsnel minder moe uit

Een paar nachten met minder slaap hebben al snel een aanzienlijk effect op je huid. Donkere cirkels onder je ogen en puistjes geven gelijk weg dat jij gisteravond niet zoveel hebt gerust als dat je zou willen. 

Slaap is belangrijk, ja echt. Je slaap is namelijk hard nodig om je hormonen goed te laten werken. Ook herstelt je huid van alles om je velletje zo mooi mogelijk te houden. Onderzoek toont aan dat een slechte nachtrust zeker gelinkt kan worden aan veroudering. Gelukkig zijn er genoeg tips & tricks waardoor jij er zo snel mogelijk weer uitgerust uitziet.

Neem een koude douche

Er zitten talloze voordelen aan het nemen van een koude douche. Je droge huid is zo goed als weg, het boost je imuunsysteem en schijnt zelfs te helpen bij gewichtsverlies. Ook zorgt een koude douche ervoor dat je bloedcirculatie beter verloopt en laat dat nou precies hetgeen zijn wat je nodig hebt als je er moe uitziet. Ook zorgt een koude douche ervoor dat je gelijk wakker bent. Je lichaam (en jij) 'schrikken' van de kou. Tot slot zijn ook je poriën gelijk een stuk strakker!

Drink water

Ja, water helpt bij alles! Ook als je moe bent. Wanneer we een nachtje of twee slecht hebben geslapen, grijpen we meestal gelijk naar koffie. Hoewel je energie krijgt van koffie heeft het drankje ook zo zijn nadelen. Koffie geeft je energie en neemt het ook weer heel snel van je weg. Zo ben je snel weer net zo moe als eerst en dat is niet het effect waar we naar op zoek zijn! Water, on the other hand, geeft je energie op een stabieler niveau. Ook hydrateert water je en ziet je huid er veel beter uit wanneer je het drinkt! Tip: drink ook muntthee!

Zorg voor wat extra vocht

Na weinig slaap is je huid vaak uitgedroogd. Een moisturizer na een zware nacht doet dus zeker wonderen. Heb je vitamine C supplementen? Great! Slik ze. Ook een serum zal zeker zijn vruchten afwerpen. Zorg wel dat bij alles wat je op je velletje smeert het voldoende tijd heeft om in te trekken voordat je begint aan make-up. Zo heeft je huid alle tijd om alles te absorberen!

Denk aan kleur

Na een nachtje woelen kan je huid er dof uitzien. Om dit te maskeren is een glanzende blush je beste vriend. Breng de blush aan op je wangen en werk naar je jukbeenderen toe. 

Deze producten helpen je huid na een slapeloze nacht

 

 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top