Trendalert × Shutterkoning

Met deze tips wordt het kiezen van de juiste raambekleding voor jouw stulpje makkelijker

Met deze tips wordt het kiezen van de juiste raambekleding voor jouw stulpje makkelijker

Als er iets een grote invloed heeft op een ruimte, dan is dat wel wat voor raambekleding je in huis hebt. Doordat mensen vaak niet weten wat er allemaal voor keuzemogelijkheden zijn, gaan ze vaak voor een hele standaard variant. Zonde, want met raambekleding kun je op allerlei manieren de kamer een stuk fijner maken.

Een betere keuze maken? De onderstaande tips en ideeën kunnen je daarbij helpen!

1. Kijk verder

We kaartten het net al even aan maar er is zoveel meer mogelijk dan een rolgordijn of een gordijn op een rails aan het plafond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gordijnen die in je kozijnen worden gezet en je zowel aan de bovenkant als de onderkant kunt uitvouwen of inschuiven én shutters. Met behulp van houten luiken met lamelpanelen zorg je meteen voor een luxe uitstraling. Het fijne aan shutters, van het merk Shutterkoning bijvoorbeeld, is dat je op een handige manier de lichtinval in de ruimte kunt reguleren en privacy in je kamer kan garanderen.

2. Kamerhoog of langer

Wil je toch voor gordijnen gaan die aan een rails of roede hangen? Zorg er dan voor dat deze geplaatst worden op het plafond en minstens tot aan de grond reiken. Te kort staat een beetje armoedig terwijl te lang juist een chique uitstraling heeft. Extra lange gordijnen zijn niet zo handig als je huisdieren hebt, maar een statement maak je er wel mee. 

3. Type huis en contrast

Heb je een oud huis met hoge plafonds en authentieke details? Dan kan het leuk zijn om met een modern contrast te spelen en er juist superstrakke gordijnen in te hangen. Je kunt er ook juist voor kiezen om de eigen sfeer te benadrukken en voor luxe velours exemplaren te gaan. De keuze is helemaal aan jou!

4. Kies kleur

Beige, witte of grijze raambekleding: je gaat er nooit de mist mee in maar een statement maak je er zeker niet mee. Durf voor een opvallendere kleur te kiezen en geef de ruimte daardoor extra cachet. Let er natuurlijk wel op dat je hier misschien iets sneller op uitgekeken raakt én dat je goed moet kijken of de tint past bij de andere spullen die je in jouw stulpje hebt.

5. Tocht en kou verminderen

Woon je in een huis met enkel glas of tocht het zo her en der? Kies dan gordijnen van een dikkere stof om kou en tocht te verminderen. Hoe zwaarder en dikker de stof, hoe groter het effect. Slim!

6. Voor elk raam is iets passends

Wij hebben nog nooit een raam gezien waar geen enkel gordijn geschikt voor is. Heb je een schuin draai-kiepraampje op zolder? Jawel, ook daarvoor is raambekleding te vinden. Zo zijn shutters ideaal, want die kunnen helemaal op maat voor je worden gemaakt!

Heel veel succes met het vinden van de juiste raambekleding!

Beeld: Photo by Josh Hemsley on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top