Lifestyle

Geef jouw ochtendroutine een boost met deze tips

Geef jouw ochtendroutine een boost met deze tips

Een belangrijkste tip voor elke carrièretijger: perfectioneer je ochtendroutine! Voor een productieve en positieve dag is een goede ochtendroutine cruciaal. Wij hebben de tips, jij hoeft alleen ze alleen maar te onthouden en op te volgen. 

Alle snooze fans opgelet: stop daar nou eens mee! Snoozen lijkt fijn voor die extra 15 minuutjes slaap, maar heeft in the long run alleen maar slechte bijwerkingen. Jouw ochtendroutine bepaalt de rest van je dag en ga jij het liefst snoozend de dag door? Natuurlijk niet. Gebruik de ochtend om wat tijd voor jezelf te nemen en voor rust. Hoe je dat doet?

1. Laat je telefoon even met rust

Ik begrijp het helemaal; de ochtend is een fijn momentje om een kijkje op Instagram te nemen, cooral als je vroeg bent gaan slapen de vorige avond. Probeer die tijd beter te besteden door écht wat tijd voor jezelf te nemen. 

2. Doe je voordeel aan koud water

De meeste mensen moeten er niet aan denken (waaronder ik) maar toch heeft koud water eindeloos veel voordelen. Door je gezicht te wassen met koud water of even onder een koude douche te staan 'dwing' jij je lichaam om wakker te worden. Dat betekeny dat je meer tijd hebt voor andere productieve bezigheden, oftewel win win!

3. Doe de vervelende dingen eerst

Het is bewezen: als je eerst het rotste klusje afhandelt dan hoef jij je de hele dag geen zorgen meer te maken om een nog ergere variant.

4. Ontbijt

Probeer elke dag wat te eten voordat je van huis gaat. Ontbijten heeft een hoop voordelen. De hele nacht heeft je lichaam het zonder eten moeten doen dus beloon jezelf gerust. Nog een belangrijke reden om goed te ontbijten: je kan je een stuk beter concentreren op werk.

5. Zet zoveel mogelijk klaar

Bespaar jezelf tijd in de ochtend en doe het lekker in de avond. Zet alvast jouw tas, kleding en ontbijt klaar. Zo hoef jij niet meer te piekeren over onbelangrijke keuzes zoals 'wat ga ik morgen eten' en kan jij je focussen op wat écht belangrijk is!

6. Maak al je belangrijke beslissingen in de ochtend

Beslissingen maken is nooit leuk, toch is het misschien handig om belangrijke besluiten voortaan in de ochtend te nemen. Waarom? Jij voelt je waarschijnlijk een stuk helderder en energieker in de ochtend waardoor je ook nog eens dingen beter kunt beoordelen.

Weet jij waar jij je ook gelijk blij van wordt? Elke dag opschrijven waar jij nou zo dankbaar voor bent.

Beeld: Photo by Danielle MacInnes on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top