Beauty

Dit is de grootste fout die mensen maken met wenkbrauwen vormgeven volgens Anastasia

Dit is de grootste fout die mensen maken met wenkbrauwen vormgeven volgens Anastasia

Anno 2019 weten we allemaal hoe belangrijk je wenkbrauwen zijn maar één vrouw wist al veel eerder dat ze veel bijdragen aan je uitstraling. Anastasia Soare (eigenaar van Anastasia Beverly Hills) verkocht in begin 2000 ook al producten voor je wenkbrauwen. Jammer genoeg waren de items niet erg populair want in de zeros was het shapen van je wenkbrauwen nog geen must. Tegenwoordig is dat wel anders!

Eerder had ik het over de magie van het juist shapen van je wenkbrauwen en manieren om haaruitval bij je wenkbrauwen te voorkomen. Ook de beste brow bars in Amsterdam en Rotterdam kwamen aan bod. Toch blijven er nog een paar vragen onbeantwoord, dus leek het ons de perfecte gelegenheid om er een professional bij te halen: Anastasia Soare. 

 

1. Hoe bepaal ik waar mijn wenkbrauw moet beginnen? 

Heb jij de beste producten voor je wenkbrauwen? Dit is het halve werk. Voor het perfecte resultaat is het ook heel belangrijk om te weten hoe je ze moet gebruiken. Het belangrijkste om te onthouden is het feit dat je wenkbrauwen, net als de rest van je gezicht, in proporties moet zitten. En laat dat nou net Anastasia's specialiteit zijn. 

Anastasia legt uit dat ze haar wake up call had door kunstenaar Leonardo Da Vinci. Hij meette elk deel van het menselijk lichaam nauwkeurig op, behalve de wenkbrauwen. Anastasia ging druk aan de slag en kwam met haar eigen wenkbrauwsjablonen. De eigenaar van het succesvolle bedrijf vindt dat elke vrouw zou moeten weten waar hun wenkbrauw hoort te beginnen én te eindigen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Monikh Dale (@monikh) op

 

2. Kan ik beter waxen of threaden?

Deze vraag hoort Anastasia vaker, en ze heeft altijd hetzelfde antwoord: het maakt niet uit! Anastasia voegt als grap toe dat je zelfs een tang kan gebruiken, zolang je weet welke wenkbrauwhaartjes eraf moeten. Volgens de brow guru maakt het echt niet uit welke methode je gebruikt, het enige wat uitmaakt is de vorm van je wenkbrauwen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door patricia manfield (@heir) op

3. Waarom zijn mijn wenkbrauwen zo licht op foto's?

Anastasia is niet de grootste fan van Instagram brows. Wel legt ze uit dat je soms wat meer van je wenkbrauwproduct nodig hebt dan normaal om de wenkbrauwen goed uit te laten komen in een foto. 

Door het licht en de flits van een camera kunnen je wenkbrauwen heel anders uitkomen op foto's dan je wilt. Voor bijvoorbeeld toekomstige bruiden en modellen is het dus een goede tip om je wenkbrauwen voor een fotomoment wat heavier 'in te kleuren' dan normaal. 

Ook stelt Anastasia voor om meerdere tinten te gebruiken als je wilt dat je wenkbrauwen perfect uitkomen op foto's. Gebruik één kleur lichter dan je natuurlijke wenkbrauwkleur als basis en kleur met de donkerdere kleur de wenkbrauw in. De wenkbrauw kleur je met de donkerdere tint in alsof je haartjes op je wenkbrauw wilt tekenen. Tip: begin achterin de wenkbrauw en eindig voorin voor meer volume.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door T E S S H🍒L L I D A Y (@tessholliday) op

4. Hoe belangrijk zijn wenkbrauwtrends?

Net zoals met alle trends zijn wenkbrauwtrends optioneel maar verleidelijk. Anastasia vind dat iedereen zou doen wat diegene blij maakt. Haar voorkeur gaat uit naar volle, natuurlijke wenkbrauwen.

Anastasia is wel van mening dat je zoveel mogelijk bij je natuurlijke botstructuur moet blijven. De brow guru waarschuwt wel voor trends met wenkbrauwen die (veel) dunner zijn dan je natuurlijke wenkbrauw: ze zullen waarschijnlijk niet meer teruggroeien. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong) op

Beeld: gettyimages
Deel dit artikel
Back to top