Gezichtsverzorging

Zo zou jij jouw skincare routine moeten verbeteren als je 30+ bent

Zo zou jij jouw skincare routine moeten verbeteren als je 30+ bent

Hoera, je bent dertig geworden! Dat is een feestje waard natuurlijk. Hoog tijd om je huid om vanaf nu extra in het zonnetje te zetten met supergoede verzorging. De grote vraag is alleen: hoe verandert je huid als je dertig plus bent én wat kan je doen om eventuele narigheden te voorkomen?

Als je de dertig gepasseerd bent, duiken de eerste (ondiepe) rimpels de kop op. Daarnaast zal je huid zich niet zo snel meer herstellen als voorheen, kunnen er donkere vlekjes ontstaan op je gezicht en omdat je last krijgt van hormoonschommeligen, kan je last krijgen van cystische acne. Gelukkig zijn er stappen die je kunt ondernemen om deze huidproblemen te voorkomen en te genezen.

Wat? Lees onze 7 tips hieronder.

1. Gebruik foundation als extra barrière tegen schade van buitenaf

De tijd dat foundation alleen maar zorgt voor een effen teint, is voorbij. Tegenwoordig bevatten de meeste varianten zoveel verzorgende bestanddelen, dat je het kan zien als een product om je huid in de watten te leggen. Zo zijn ze vaak voorzien van een SPF én dat is precies wat je wilt hebben. De grootste reden dat we last krijgen van lijntjes in ons gezicht, is schade door de zon vanwege te weinig gebruik van UV-werende producten. Het idee dat foundation je huid afdekt waardoor het niet zou kunnen ademen, klopt bovendien allang niet meer

2. Vergeet je nek niet

Eén van de eerste plekken waar je last kan krijgen van huidveroudering, is de nek en decolleté. Insmeren dus die handel! De leftovers van het product wat je op je gezicht smeert en nog op je handen te vinden is in je nek smeren, is niet voldoende. Doe gerust nog een pompje of lik op je vingers om op je hals en borst aan te brengen. Onthoud: de verzorging van je 'gezicht' begint niet bij je kin maar bij je tepels. Ja echt!

3. Gebruik oogcrème

Ook zo een plek dat vaak over het hoofd wordt gezien en waar je de eerste expressierimpels zult gaan krijgen, is het gebied rond je ogen. Hier een oogcrème aanbrengen is dus absoluut geen overbodige luxe. Smeer het goedje net boven je jukbeenderen maar kom vooral niet te dicht bij je wimpers. Hierdoor kan de crème haar weg vinden naar boven waardoor je mascara kan uitlopen en last kunt krijgen van slecht zicht. 

 

4. Ruil die reinigingsdoekjes om voor een échte cleanser

De tijd dat je wegkwam met een pakje wipes is echt voorbij. Jouw huid verdient het om in de watten gelegd te worden, anders zul je snel de nare gevolgen ervan zien. Reinigingsdoekjes maken je velletje niet écht schoon en drogen de huid vaak uit. Bovendien verspreiden ze viezigheid en bacteriën over je gezicht. Hoe je het wel goed doet? Schaf een milde en sulfaatvrije reiniger aan om je gezicht schoon te maken. Gebruik vervolgens een schoon hydrofiel washandje om je gezicht na te vegen. 

 

5. Retinol

Als je dertig bent geworden, is het belangrijk om je te gaan verdiepen in de wereld van de huidveroudering. Dagelijks je gezicht, hals en decolleté insmeren met een SPF is een must, net als het gebruiken van een product met retinol. Door dit te doen, kun je de komst lijntjes en rimpels zoveel mogelijk vertragen. Retinol hoef je vaak niet elke dag aan te brengen: volg precies wat er op de gebruiksaanwijziging van het product staat voor het beste resultaat. 

 

6. Pas een andere ochtend- en avondroutine toe

Het is lekker makkelijk om dezelfde stappen 's ochtends en 's avonds te doen, maar niet erg slim. De behoeftes van je huid zijn immers anders. 's Morgens moet jij jouw velletje voorbereiden op een dag vol 'aanvallen' terwijl in de nacht ze haar best doet om hiervan te herstellen. De ochtend zou dus volledig moeten draaien om bescherming: gebruik dus een product met SPF en bijvoorbeeld een serum met antioxidanten. Voor het slapen gaan, zou je routine in het teken moeten staan van herstel en verjonging. Producten met retinol en peptiden gevolgd door een nachtcrème, zijn hiervoor ideaal. 

7. Slaap acht uur

Toen je twintig was, heb je vast niet altijd acht uur per nacht geslapen. Nu dat je dertig bent, heb je dat echt nodig. De term beauty slaap bestaat niet voor niks. Je hebt die tijd nodig om te herstellen. Om tijdens je slaap zo min mogelijk schade te krijgen aan je haar en huid door je kussensloop, kun je een zijden variant gebruiken.

Beeld: Photo by Sarah Comeau on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top