Lifestyle

Waar ben jij dankbaar voor? Dit is waarom je het moet opschrijven

Waar ben jij dankbaar voor? Dit is waarom je het moet opschrijven

Schrijven heeft een hoop voordelen: het traint je hersenen, geeft je inzicht en het brengt je rust. Een goede oefening voor deze gezonde hobby is het schrijven over dingen waar jij dankbaar voor bent. 

Van tijd tot tijd hebben we allemaal stress en raken we het overzicht kwijt. Deze emoties kunnen je leven gaan bepalen en dan heb je een heel ander probleem. De één heeft wat meer grip over zijn of haar hoofd dan de ander. Voor de mensen die graag wat meer controle over zichzelf zouden willen hebben, is het schrijven over dankbaarheid een goede mogelijke oplossing. Natuurlijk zijn er ook nog andere redenen die ik hieronder verder onder de loep neem. 

Je bent er voor jezelf

Dankbaar zijn en sterk zijn, hebben veel met elkaar te maken. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen die vaak denken en schrijven over de dingen waar ze dankbaar voor zijn mentaal een stuk sterker zijn. Bij verschillende stress stoornissen merk je echt verschil als je vaak opschrijft waar je dankbaar voor bent. 

Slapen gaat ook een stuk makkelijker

Veel mensen hebben moeite met slapen. Word je vaak 's nachts wakker of val je moeilijk in slaap? Dan helpt schrijven over dankbaarheid ook jou om het tij te keren. Positieve emoties zoals dankbaarheid activeren een ontspanningsreactie in het zenuwstelsel. Ben je dagelijks dankbaar? Dan merk je in verloop van tijd dat je een stuk sneller in slaap valt!

Je hebt meer inlevingsvermogen

Wanneer we ons focussen op de liefde en zorg die we ontvangen van anderen, voelen we ons ook een stuk beter over onszelf. We zien sneller het goede in mensen en snappen ze beter. Dit allemaal leidt tot betere vriendschappen en meer inlevingsvermogen van jouw kant. 

Je bereikt je doelen sneller

Door op te schrijven waar je allemaal dankbaar voor bent, zien we alles een stuk helderder. Dankbaarheid maakt je productiever en geeft je telkens nieuwe energie als je vastloopt. Het houdt je met beide benen op de grond; erover schrijven laat je onthouden hoeveel je hebt om trots op te zijn in deze wereld. 

De allerleukste schriften

Ben jij al klaar om alle dingen waar je dankbaar voor bent op te schrijven? Wacht nog even en kijk naar deze mooie schriftjes: hier wil je gegarandeerd in schrijven!

 
Beeld: Photo by Kat Stokes on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top