Fashion

Met deze 9 items vorm jij een goede basis voor je garderobe

Met deze 9 items vorm jij een goede basis voor je garderobe

Aan kleding, tassen of schoenen hebben we nooit genoeg. We kopen van alles, maar soms vergeten we weleens de tijdloze en basic items te scoren die we écht nodig hebben. Zij worden immers de basis van een goede garderobe.

Heb je eigenlijk wel dé perfecte jeans in je kast liggen of een fijne trui? Deze kledingstukken zijn tijdloos en daarnaast heb je altijd wat te dragen als je het even niet weet. Het is belangrijk dat je items shopt in basiskleuren. Deze zijn niet alleen makkelijk te combineren maar ze zijn ook nog eens niet trendgebonden waardoor je er lang mee doet!

Investeren in goede basisstukken mag best. Hoe beter de kwaliteit en de pasvorm, hoe langer je er plezier van zult hebben. Je garderobe (én de natuur) zullen je dankbaar zijn.

 

1. De zwarte pantalon

Dit is een item dat je eindeloos kunt combineren want je zit met een zwarte pantalon eigenlijk altijd wel goed. Kies er eentje die lekker zit en waar jij je goed in voelt. Of dit nou nauwgesloten is of juist baggy: sta er wel stil bij dat de fit goed is. Te strak is nooit goed!

2. Een witte blouse

Als we een nette witte blouse dragen, komt de zakenvrouw in ons spontaan naar boven. Het is ideaal om aan te trekken naar een sollicitatiegesprek en een gewone werkdag maar zeker ook voor een date of een middagje op het terras met vriendinnen. Het gaat allemaal om de manier waarop je de blouse styled.

3. Blazer

Een mooie blazer mag niet ontbreken in je basic garderobe want het ziet er enorm classy uit. Je kan voor een langere of korte variant gaan en je kan deze ook overal bij dragen. Bij een jurkje of jeans: er zijn talloze mogelijkheden. Kies voor een stof in effen blauw, beige of zwart maar ook een variant met een ruitje is goed. Let er bij het laatste wél op dat het matcht met de andere basisstukken in je garderobe.

4. De perfecte jeans

Als dit geen tijdloos item is die je altijd en overal naartoe aankunt, dan weten wij het ook niet meer. Feestjes, borrels, een werkdag; de perfecte spijkerbroek is hét item voor verschillende gelegenheden. Qua wassing is het slim om voor een variant te gaan die effen is en bij voorkeur een donkere kleur heeft. Dit staat namelijk wat chiquer en is daardoor ook geschikt voor de werkvloer of formelere gelegenheden. Je begrijpt dat de perfecte jeans ook niet voorzien is van scheuren en studs. Dat kan leuk zijn, maar is niet tijdloos. 

5. (Col)trui

Een warme (col)trui is niet alleen een musthave in het najaar. Ook voor de wat koudere zomeravonden is het fijn om hem over je kleding aan te doen. De stylingmogelijkheden zijn eindeloos. Draag er je favoriete strappy zomerjurk over of doe een colbert over je favoriete trui. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) op

6. Little black dress

Een mooi zwart jurkje is een echte musthave in je garderobe. De lbd is perfect voor feestjes maar kan ook overdag worden gedragen. Zeker als je een kantoorbaan hebt waar het de bedoeling is dat er formeel gekleed wordt, dan is een zwarte jurk niet te missen in je garderobe.

7. Basic shirtjes 

Basic topjes en t-shirtjes draag je het hele jaar door en zijn gewoon super belangrijk om in je kledingkast te hebben. Het liefst koop je ze in allerlei verschillende basiskleuren zoals zwart, wit en grijs. Nog een voordeel van dit soort shirtjes: je kunt makkelijk laagjes aandoen en er iets anders overheen trekken als het wat kouder wordt. Vind je dit toch te basic? Gebruik dan accessoires om de look af te maken. 

8. Het leren jasje

Een écht mooi leren jasje is ook een musthave voor een basisgarderobe. Leer mag dan wel een grote trend zijn dit najaar, een goed leren jasje is altijd goed en maakt elke outfit toch net wat stoerder. Misschien denk je als eerste aan een bikermodel maar vergeet niet dat er tegenwoordig ook een hoop andere soorten leren jassen zijn die een basis kunnen vormen van je garderobe. Denk bijvoorbeeld aan een model met knopen aan de voorzijde en een ceintuur. 

9. Trenchcoat 

Misschien wel één van de meest iconische en tijdloze items uit de hele basic garderobe. Geloof ons, je wilt investeren in een mooie camel kleurige trenchcoat. Jaren plezier gegarandeerd! Deze jas kun je goed dragen tijdens de herfst en lente maar ook tijdens een regenachtige zomerdag zal de trench je veel bieden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tiffany Hsu (@handinfire) op

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top