Lifestyle

9 hacks voor in de ochtend die je uren tijd besparen

9 hacks voor in de ochtend die je uren tijd besparen

Het is niet altijd makkelijk om in de vroege uurtjes uit bed te komen, zeker nu het steeds langer donker is buiten. Hoe heerlijk is het om - als je de kans hebt - die vijf minuutjes nog even te blijven liggen onder de warme dekens? 

Daarnaast zijn we ook niet allemaal ochtendmensen die uit bed springen en helemaal klaar zijn voor de dag. Maar als je een ochtendroutine hebt die werkt voor jou, kan het misschien makkelijker zijn om tijd te besparen en om op tijd uit bed te komen. 

1. Leg je outfit al klaar voor de volgende dag

Dit is een bekende, maar het scheelt ontzettend veel tijd. Hoe vaak heb ik niet voor mijn kast gestaan met de handen in het haar omdat ik geen idee had wat ik aan moest doen. 

2. Maak de avond van te voren ontbijt/lunch klaar

Dit kan je doen als je kinderen hebt, maar ook gewoon voor jezelf. Het enige wat je 's ochtends dan nog moet doen is de koelkast opentrekken en je ontbijt/lunch eruithalen. Scheelt zeeën van tijd!

3. Zet je tas voor werk/gym klaar 

Deze tip scheelt veel stress in de ochtend. Ik ben namelijk altijd alles kwijt op het moment dat ik écht weg moet. Hoe vervelend is het als je je trein moet halen maar jij je oplader van je laptop kwijt bent? Juist. Inpakken dus.

4. Zet spullen die je altijd vergeet bij de deur

Of op een andere opvallende plek waar je langsloopt. Zo hoef je niet heel de nacht te stressen over het feit dat je het misschien toch gaat vergeten in de ochtend.

5. Zet je wekker eerder voor rust 

Zet je wekker een paar minuten eerder dan normaal om te kunnen mediteren of om tot rust te komen. Op deze manier ervaar je geen stress in de ochtend en begin je relaxed aan je dag. 

6. Maak een to-do lijst

Voordat je gaat slapen, is het fijn om alles voor de volgende dag even op te schrijven. Zet dus al je afspraken, to do's en taken op een rijtje en wat het belangrijkste is bovenaan. 

7. Slaap op satijnen kussenslopen

Hoe vervelend is het om in de ochtend toch nog je haar te moeten wassen of urenlang (oké, dat is natuurlijk een tikkeltje overdreven maar je begrijpt mijn punt) moet ontklitten omdat het net een vogelnestje lijkt? Slaap daarom liever op satijnen kussenslopen om klitten te voorkomen. Slaap met een vlecht in als je lang haar hebt want dan hoef je het er in de ochtend alleen maar uit te halen en je bent klaar om te gaan. 

8. Leg je wekker buiten handbereik

Dit is een goede hack voor de snoozers onder ons: zo kom je niet in de verleiding om op de snooze button te drukken en langer in bed te blijven liggen. Doordat jij je wekker buiten handbereik legt, moet je daadwerkelijk opstaan om 'm uit te drukken en ben je gelijk wakker. 

9. Houd een ritme aan 

Eigenlijk toch wel één van de belangrijkste: je bent ’s ochtends een stuk sneller als je genoeg geslapen hebt. En genoeg slaap krijg je dan weer het makkelijkst door op tijd naar bed te gaan én elke avond rond dezelfde tijd te gaan. Boring, maar zeker effectief.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top