Lifestyle

Dit is waarom single zijn juist goed is

Dit is waarom single zijn juist goed is

Of je nou net een lange relatie hebt beëindigd of al eeuwen aan het zoeken bent naar de ware, bedenk je dan dat single zijn eigenlijk hartstikke fijn is.

Single zijn wordt vaak gezien als iets negatiefs. Maar waarom? Er wordt vaak vergeten dat als je single bent je juist eindeloze mogelijkheden hebt om jezelf en het leven te ontdekken én het juist heel positief is om lekker alleen te zijn. Er is een tijd om te daten en er is een tijd om single en alleen te zijn. Dat betekent niet dat je gelijk eenzaam bent. Single zijn betekent vrijheid en zelf je geluk vinden. Vandaag laat ik je zien waarom dat is. 

1. Je hebt meer tijd voor jezelf 

Al die tijd die je spendeerde aan iemand anders, kun je nu heerlijk voor jezelf gebruiken. Begin een nieuwe hobby, ga boeken lezen, focus op je carrière of spreek met mensen af die je al lang niet gezien hebt. Geen zin om productief te zijn? Ook helemaal prima, je kan ook de hele dag in bed liggen om je favoriete serie te bekijken. Ook fijn toch zo af en toe?

2. Je kunt alles zelf beslissen

Alle koppels kunnen toegeven dat ze bijna alles samen beslissen. Het is daarom ook niet altijd leuk om ergens mee eens te zijn alleen omdat je partner dat wilt. Je kent het gevoel vast wel: je negeert je behoeftes en jouw wensen om je geliefde blij te maken. Geniet daarom van de vrijheid die jij nu hebt en maak zelf je beslissingen.

3. Geen compromissen meer

Hoe heerlijk is het dat je nergens meer aan hoeft toe te geven om tot een oplossing te komen en zelf kan bepalen hoe jij je tijd indeelt, waar je je geld aan uitgeeft, met wat voor mensen je omgaat enzovoort. Juist ja, heel fijn!

4. Nu is de tijd om te reizen

We weten allemaal dat alleen reizen een geweldige ervaring is waar je enorm veel van kan leren. Het nadeel aan reizen met een partner is dat zij misschien niet overal heen willen waar jij je zinnen op hebt gezet. Het beste aan single zijn is dat je zonder te overleggen een ticket kan kopen en kunt gaan en staan waar je wilt. 

Tot slot

Voor degenen die net uit een pijnlijke break-up komen, vergeet dan niet dat je voor een bepaald punt in je leven deze persoon niet eens kende. Je kwam in deze wereld alleen en dus kan én ga je ook zonder diegene verder met je leven. Vind jouw kracht en geluk en ga weer leuke dingen doen: zoek afleiding! Door in het verleden te blijven hangen, kan je geen ruimte maken voor de toekomst. 

Ga door met je leven en vergeet niet dat het einde van een relatie weer ruimte maakt voor iets nieuws!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top