Lifestyle

Instagram gaat het promoten van afslankproducten hard aanpakken

Instagram gaat het promoten van afslankproducten hard aanpakken

Het is en blijft een veel besproken issue: jonge meisjes die worden beïnvloed door social media. Ook op Instagram is het raak want je ziet van alles voorbij komen waarmee jij dat 'perfecte' lichaam kan realiseren. Het sociale medium heeft daarom een grote stap gemaakt met een nieuw beleid.

Instagram heeft aangekondigd dat berichten die onrealistische body goals promoten door een dieet of afvalproduct aan te prijzen, worden verborgen voor gebruikers onder de achttien jaar. De reden hiervoor is de enorme influencermarkt (die blijft groeien) waarbij ze hun volgers steeds contronteren met afslankproducten en cosmetische procedures. Meestal hebben zij deze goedjes zelf niet eens getest of hebben ze überhaupt nooit zo'n procedure ondergaan. 

Een positieve plek voor iedereen Instagram wilt 'een positieve plek voor iedereen' maken en 'de druk verminderen die mensen soms voelen na het zien van bepaalde berichten'. We worden doodgegooid met foto's van celebrities en influencers met het perfecte lichaam en leven. De regels zullen een grote impact hebben omdat vooral jongeren overspoeld worden met onrealistische reclames.

Wat vinden jullie van deze maatregel?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Khloé (@khloekardashian) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top