Beauty

Dit is hoe je een droge huid in het najaar voorkomt

Dit is hoe je een droge huid in het najaar voorkomt

We kunnen er niet omheen: het najaar staat garant voor koud en nat weer. Meestal lijdt onze huid daaronder, omdat het lastiger is om het op de goede manier te verzorgen tijdens de wintermaanden. Je huid wordt schilferig en droog en je make-up zit daardoor ook niet zoals het moet. 

In de zomer heeft je huid een andere verzorging nodig dan in de winter. 's Zomers krijgt je velletje heel wat te verduren door de zon en in de winter heb je sneller last van uitdroging door de verwarming. Het is daarom belangrijk om je huid in de wintermaanden goed te verzorgen. Benieuwd hoe je dat doet? Dit zijn onze tips voor een gehydrateerde, verzorgde huid.

Droge huid & lippen

In de winter droogt je huid sneller uit doordat de luchtvochtigheid zowel binnen als buiten, lager is dan in de zomerperiode. Een droge huid is kwetsbaar en voelt niet zo lekker aan. Ook bij je lippen werkt dit zo. Je lippen hebben geen talgklieren en de huid is hier extra dun, ze hebben dus geen beschermlaag. Dit maakt ze extra gevoelig voor uitdrogen en resulteert regelmatig in gevoelige en gebarsten lippen, die vaak opnieuw openspringen. Houd daarom een potje vaseline bij de hand en scrub je lippen eens in de zoveel tijd. 

1. Smeren smeren smeren

Als je huid droger wordt dan kun jij je voorstellen dat het extra vetten nodig heeft. Want minder vet, betekent minder bescherming. In de winter heb je dus een vettere crème nodig dan in de zomer. Houd je huid dus goed vet en kies voor de juiste producten die je huid goed hydrateren. Hier kun je meer lezen over huidverzorging tijdens de wintermaanden. 

2. Blijf niet te lang onder een hete douche staan

We weten dat het heerlijk is, in de winter zo lang en heet mogelijk douchen. Maar pas er wel mee op, dit droogt de huid alleen maar verder uit. Warm water stript de huid, net zoals zeep, van zijn natuurlijke oliën en droogt het uit. De temperatuur iets lager zetten dus en niet te lang blijven staan.

3. Pas op met face wash en cleansers 

Wat er ook vaak voor zorgt dat de huid droog en onhandelbaar wordt, is de cleanser of facewash die je gebruikt. Vooral een product dat flink schuimt of veel zeep bevat laat de huid haar vocht verliezen. Zeep verwijdert namelijk de natuurlijke oliën van de huid. Kies daarom in de koudere maanden voor een cleanser op basis van olie. Deze reinigt de huid, maar laat de natuurlijke oliën achter en droogt de huid niet uit.

4. Blijven drinken

In de winter drink je zonder dat je het door hebt veel minder. In de zomer drink je meer door de hetere temperaturen, want je hebt dan ook meer vocht nodig. In de winter vergeten we vaak dat we ook vocht nodig hebben, ondanks de kou. Blijf dus heel de dag door goed drinken!

5. Pas op met je scheermes 

Scheren kan zorgen voor een droge, geïrriteerde huid. Je verwijdert niet alleen de haartjes maar ook de natuurlijke oliën. Klik hier voor de meest gemaakte fouten tijdens het scheren. Een tip is om je benen te scheren na een warm bad. Dan zijn de haartjes zachter en weker, wat de scheerbeurt makkelijker maakt. Gebruik ook altijd een scheergel- of crème en scheer met de haartjes mee om de huid te beschermen. Smeer je benen erna goed in met een hydraterende bodylotion of olie. 

 
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top