Interior

5 x gadgets die je huis slimmer maken

5 x gadgets die je huis slimmer maken

In een slim huis wordt er van alles voor je geregeld. De slimme thermostaat zorgt ervoor dat je niet bevriest, met elektrische gordijnen komt er nooit meer zon in je ogen en een slimme deurbel laat je zien wie er aanbelt voordat je bij de deur bent. 

Je huis slim maken is dus een manier om je huis voor jou te laten werken. Waar de technologie nog niet zover is dat we slimme wasmachines hebben (really waiting on that one), zijn er genoeg snufjes om je huis alvast een stuk handiger te maken. Nieuwsgierig wat voor mogelijkheden er nou allemaal zijn? Dit is wat technologie jou te bieden heeft voor je huis.

Google Home 

Sinds de intruductie van Google Home en Google Home Mini in Nederland, ongeveer een jaar geleden, is de slimme speaker razend populair. In de laatste dagen van 2018, twee maanden na de release van Google Home, zijn er naar schatting meer dan 50.000 speakers geactiveerd. Veel mensen zien dus het nut in van de spraakbesturende slimme speaker, maar wat doet Google Home precies?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Made by Google (@madebygoogle) op

Naast het afspelen van muziek, bijvoorbeeld via Spotify of YouTube, kan je de speaker ook opdrachten geven. Vraag Google Home van alles en het apparaat zal antwoord geven en zeggen of de taak uitgevoerd kan worden of niet. Voordat je Google Home of Google Home Mini kan gebruiken, moet je wel even de Google Home app downloaden. Gelukkig is dat een fluitje van een cent.

Philips Hue

Philips bestaat al sinds 1891, toch weet het bedrijf na een honderdjarig bestaan zichzelf te blijven verbeteren. In slimme verlichting speelt Philips dan ook een grote rol. Met Philips Hue heb je controle over al je LED verlichting en bepaal je zelfs buitenshuis hoe het met het licht zit in je huis. Lampen uit vergeten te zetten? Dat is geen probleem. Met een app regel je dit gewoon. Maar dat niet alleen: op je telefoon kan je tevens bepalen wat voor kleuren je ziet en hoe fel het licht mag zijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Philips Hue (@philipshue) op

Als beginnend gebruiker van Philips Hue is het dan ook aan te raden om het starterspakket te kopen. Er zijn verschillende starterspakketten verkrijgbaar, maar allemaal hebben ze een Hue Bridge en een lamp. De Hue Bridge is het hart van je verlichting, je kan de dit apparaat dan ook besturen met Siri of de Apple Home Kit. Een starterspakket is, net zoals alle andere pakketten, opgedeeld in drie soorten: White Ambience, Color & White ambience en White. 

Google Nest Learing Thermostat

Met deze slimme thermostaat zit jij er deze winter lekker knus bij. Zoals de naam het al zegt leert de thermostaat van jouw leefgewoontes en wordt aan de hand daarvan de temperatuur aangepast. Ook bespaart de Nest Learning Thermostat je energie door de temperatuur lager te zetten wanneer jij weg bent. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Made by Google (@madebygoogle) op

De Nest Learning Thermostat is op bijna elke cv-ketel te gebruiken. Je ziet de tijd en temperatuur duidelijk op het scherm waardoor de thermostaat makkelijk te gebruiken is. Ook krijg je elke maand een overzicht opgestuurd waarin je kan zien hoeveel energie je hebt verbruikt, hoe handig is dat?

Dyson Pure Cool Link

Als je denkt dat je huis schoon is wanneer je klaar bent met stofzuigen dan heb je het goed mis. Door dingen die je elke dag doet zoals koken, komen er gassen en allergenen in de lucht van je huis. Hierdoor kan je gaan niezen, krijg je hoofdpijn en kan je het zelfs benauwd krijgen. Een luchtreiniger filtert deze stofjes uit je lucht zodat jij weer lekker fris adem kan halen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dyson (@dyson) op

Het is dus geen slecht idee om je huis van zo'n luchtreiniger te voorzien, vooral in je slaapkamer is dit een must als je al gevoelig bent voor allergenen. Moeite met slapen? Zo richt jij je slaapkamer in om beter te kunnen slapen

Nespresso Expert

Te lui om in de ochtend een kopje koffie te zetten? Je hoeft je zeker geen zorgen te maken met de Nespresso Expert! Bij het koffiezetapparaat, dat te bedienen is via een app, heb je de keuze uit verschillende opties om een lekker gepersonaliseerd kopje te maken. Met de Nespresso app kan je de koffie voorprogrammeren en je favoriete recepten opslaan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nespresso Nederland (@nespresso.nl) op

Door het simplistische design van de coffeemaker past het aparaat in bijna elk huis. Ben je je huis (opnieuw) aan het inrichten? Dan hebben wij nog een paar tips

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top