Health

Met deze sportkleding trends voor 2019 doe jij ook na de zomer fashionable een work-out

Met deze sportkleding trends voor 2019 doe jij ook na de zomer fashionable een work-out

De zomervakantie is voorbij en dat betekent voor veel mensen dat er weer flink een focus op werk komt te liggen. Reisjes zijn al gemaakt en de kans dat je op het strand gaat liggen is echt even wat kleiner in het najaar. Toch zou je het doen van work-outs juist ook nu een prioriteit moeten maken: lekker in je vel zitten is immers altijd belangrijk.

Heb je moeite om jezelf te motiveren om naar de sportschool te gaan, even buiten lekker te gaan joggen of een andere activiteit te ondernemen waar je aandacht besteed aan jouw algemene fitheid? Dan kan een leuke outfit zeker helpen. Maar wat zijn nou de trends van 2019 als het aankomt op sportkleding? Wij delen ze graag even met je!

Animal galore

De dierenprint in alle soorten en maten is het afgelopen jaar enorm populair geweest in de modewereld. Van panter tot zebra en van de slangenprint tot de vlekken van een dalmatier: we hebben het allemaal de revue zien passeren. Dierenprints zijn niet alleen leuk op kleding die we naar een feestje of kantoor dragen maar natuurlijk ook op de items die je aandoet naar de gym. Gelukkig heeft deze trend ook voet aan wat gekregen op het gebied van sportkleding. Hopelijk geeft die panterprint je de kracht om nieuwe personal records neer te zetten tijdens een work-out!

Strappy detaillering

De strappy shoe was niet weg te denken uit het modebeeld deze zomer en touwtjes zagen we daarnaast op veel meer manieren terugkomen in kleding en accessoires. Deze trend heeft zich doorgezet op het gebied van sportkleding en dan met name sportbeha's. Ideaal om te dragen tijdens een zweterige work-out! Combineer die sportbeha met bandjes bij voorkeur met een eenvouding Nike legging voor een coole look. 

Paarstinten

Hoewel ultraviolet volgens Pantone (het instituut wat wereldwijd de trendkleuren bepaalt) de kleur was van 2018, kunnen we 'm dit jaar pas echt niet wegdenken uit de modewereld. Tijdens de fashion weeks was het paars in al haar facetten wat de klok sloeg. Je begrijpt dat de sportmerken zich graag laten inspireren en met talloze coole items op de proppen kwam in tinten als lila tot knalpaars. En laten wij dat nou helemaal niet erg vinden...

Ballerina style

Er is weinig eleganter dan een ballerina. Ben je dol op yoga of ben je dol op dansen? Dan is deze trend jou op het lichaam geschreven. Zachte grijze tinten en het lichtroze voeren de boventoon en qua typische ballerina items zien we een wrap top bijvoorbeeld vaak terugkomen. Ideaal om te dragen bij warming-ups of cool-downs!

Grafische prints en monochrome kleuren

Heb jij niet zoveel met zachte tinten en wil je liever met een knaloutfit jouw work-out beginnen? Dan word jij van deze trend vast heel blij. Grafische prints zijn namelijk ook nog steeds een trend op het gebied van sportkleding. Denk aan een aantal coole kleurvlakken op de pijpen van jouw sportbroek die aansluiten met een zwarte bovenkant of gewoon een kleurrijke top.

Athleisure

Sportswear is heus niet alleen maar voor sporten. Athleisure is de trend waarbij het is toegestaan om sportkleding (of kleding die lijkt op sportkleding) op straat te dragen. De tijd dat een joggingbroek of trainingsbroek nog alleen voor het sporten was, is definitief over. Netflixen doe je dus niet alleen maar in een joggingbroek, combineer jouw favoriet bijvoorbeeld eens met een coole blazer en jouw favoriete hakken. Nike broeken zijn het meest populair: denk bijvoorbeeld aan de klassieke Nike joggingbroek of heerlijke Nike Tech Fleece broeken. Relaxter en meer fashionable kan bijna niet!

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top