Lifestyle

Dit zijn de 10 boeken voor jou als je wilt werken aan je persoonlijke groei en carrière

Dit zijn de 10 boeken voor jou als je wilt werken aan je persoonlijke groei en carrière

De kracht van de vrouw wordt nog weleens onderschat. Uitspraken zoals "een vrouw hoort in de keuken" hoor je nu (gelukkig) bijna niet meer, en al zeg ik het zelf, we mogen wel wat meer voor onszelf opkomen en onze krachten en talenten meer benutten. Maar hoe doe je dat precies?

Hoe kan je persoonlijk groeien en tegelijkertijd carrière maken? Deze fijne, motiverende boeken kunnen je er een handje bij helpen. De focus ligt hier volledig op de vrouw, carrière en maatschappelijke issues waarmee wij soms mee te maken krijgen. Dit zijn onze boektips voor de echte girlbosses. 

2. Babe, you got this.

Martje Haverkamp & Emilie Sobels 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Babe, you got this. (@babe.yougotthis) op

In Babe, you got this. begrijpen Emilie Sobels (29, oprichter van Hashtag Workmode) en Martje Haverkamp (23, aan het begin van haar carrière) je vragen. Zij hebben voor dit boek meer dan twintig inspirerende, succesvolle, vrouwelijke ondernemers en zakenwonders om advies gevraagd. Hoe wisten zij waar hun kracht lag en hoe hebben zij hun doelen bereikt? Welke misstappen maakten ze en hoe blijven ze trouw aan zichzelf en hun idealen? Hoe verkoop je jezelf of jouw ideeën aan anderen? Hoe bouw je een ultiem netwerk op? En bovenal: hoe combineer je al je ambities met je sociale leven zonder knettergek te worden?

2. #Girlboss

Sophia Amoruso 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Екатерина Верхотурова (@kversona) op

In #GIRLBOSS vertelt Sophia Amoruso het verhaal van haar ongelooflijke succes. Ze laat zien hoe iedereen succesvol kan worden, als je maar op jezelf vertrouwt en je instinct volgt.

Sophia Amoruso heeft zich van nietszeggende tiener ontwikkeld tot directeur van een bedrijf dat goed is voor meer honderd miljoen dollar. Dit bedrijf heet Nasty Gal en is een webshop voor kleding die zich onderscheidt door styling en presentatie. Het is het verhaal van The American Dream, van een meisje dat binnen zeven jaar door heel hard te werken een bedrijf opzet en goede winst maakt. #Girlboss staat symbool voor meisjes die, door hard te werken en hun hart te volgen en anders durven te zijn dan anderen, succes kunnen hebben. Het boek begint met het succesverhaal van de auteur, die daarna tips geeft over hoe je succesvol kunt worden. Daarbij is het belangrijk om niet altijd te doen zoals het hoort, maar juist ondeugend te zijn of tegen de draad in.

3. Nice girls don't get the corner office

Lois P. Frankel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Екатерина Верхотурова (@kversona) op

Het ultieme carrièreboek voor vrouwen. 
Vraag jezelf eens af: werk jij altijd non-stop door zonder pauze? Maak je je zorgen of je anderen niet beledigt met je feedback? Vraag je collega's altijd om raad voordat je een beslissing neemt? Of wil je gewoon dat iedereen je aardig vindt? Als je een van de bovenstaande vragen met ja hebt beantwoord, is volgens Lois P. Frankel de kans groot dat er regelmatig een promotie aan je neus voorbijgaat en dat het je meestal niet lukt om je dromen & ideeën waar te maken. Dit boek kan dus hulp bieden bij jonge vrouwen die net aan de start van hun carrière staan.  Het stat boordevol tips en goede raad. Ook voor de doorgewinterde carrière dames is er wat uit te halen, want er zijn dingen die we hebben meegekregen, waar we niet altijd bij stil staan. 
 

4. Powervrouwen

Julia Pimsleur 

Julia Pimsleur, oprichter van een miljoenenbedrijf slaagde erin door te dringen tot de 1 miljoen dollar-club. Haar nieuwe missie: meer vrouwen de kans bieden in haar voetsporen te treden. In Powervrouwen vertelt ze op luchtige en slimme toon hoe zij en zeven andere vrouwen met een fantastisch idee fondsen ophaalden, een relevant en sterk netwerk bouwden en uiteindelijk opschaalden naar een miljoenenbedrijf. In al hun verhalen zitten krachtige lessen, zoals Pimsleurs eigen besef dat als je als vrouw echt wilt doorbreken, je anders moet denken en doen. Met Powervrouwen heb je een gids in handen met de mindset, het jargon en de stappen die je nodig hebt om groots te groeien."

5. Bad feminist

Roxane Gay 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door PrettyBooks 🌺 (@littleprettybooks) op

Bad feminist heeft essays over politiek, cultuur en feminisme, geschreven door een van de belangrijkste stemmen van de hedendaagse vrouwelijke intelligentsia, Roxane Gay. 

‘Als vrouw schiet ik tekort. Als feministe schiet ik tekort. Het zou niet eerlijk zijn tegenover échte feministes als ik me zomaar de kwalificatie “feministe” zou aanmeten. Als ik al feministe ben, dan een vrij slechte. Ik ben een vat vol tegenstrijdigheden. Maar liever een slechte feministe dan helemaal geen feministe.’ - Roxane Gay

6. Men explain things to me

Rebecca Solnit

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jennifer Roit (@jenroit) op

Dit boek schijnt een eerlijk licht op hetgene waar vrouwen dagelijks mee te maken hebben. In ""Men Explain Things to Me,"wordt er uitgelegd wat er vaak mis gaat in conversaties tussen mannen en vrouwen. Ze schrijft over mannen die denken dat ze het allemaal beter weten dan wij, vrouwen. In de stukken in haar boek komt naar voren hoe deze geslachtsoorlog in elkaar steekt en deelt ze haar eigen ervaringen op een hilarische ondertoon. 

7. Work hard, play hard

Danique Bossers 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Danique Bossers (@mw_danique) op

Nachtenlang Instagram afstruinen, op en neer naar Parijs met een minibudget en eindeloze avonden op kantoor: Danique Bossers weet als geen ander wat er nodig is om vanuit het niets een succesvol bedrijf op te bouwen. Als begin-twintiger richtte zij de inmiddels ongekend populaire webshop MostWanted op. Wat begon met de online verkoop van enkele T-shirts en kettingen, groeide uit tot een modemerk waar jonge fashionista's niet meer omheen kunnen. En het houdt niet op, want na de opening van fysieke winkels in Amsterdam en Rotterdam, volgde in 2018 zelfs een eigen sieradenlijn samen met vriendin Monica Geuze. Maar succes komt niet zomaar aanwaaien, weet ook Danique. In Work hard, play hard vertelt ze over de hoogtepunten in haar leven én over de tegenslagen die ze daarvoor moest overwinnen. Intrigerend, motiverend, stoer en bovendien: goudeerlijk. 
 

8. Damn, honey

Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door DAMN, HONEY (@damnhoneyhetboek) op

Erger jij je ook enorm aan dit soort uitspraken? Dan moet je dit boek zeker een keer lezen. 

 "Mannen en vrouwen zijn hier gelijkwaardig, dat staat in de wet. In Saudi-Arabië, dáár is het pas erg. Wees blij dat je nageroepen wordt. Vrouwen doen het zichzelf ook wel een beetje aan, hè? Zo zit de maatschappij nu eenmaal in elkaar. Het was maar een grapje, daar hoef je niet zo serieus op te reageren, hoor. Mannen hebben het ook zwaar." 
Damn, honey.
Je flappen moeten verbergen. Alle ballen in de lucht kunnen houden. Zonder relatie niet compleet zijn. Dat seks alleen om de man draait en dat het je eigen schuld is als je nageroepen wordt. 
Marie Lotte en Nydia zijn er klaar mee. In dit pamflet schoppen ze deze misvattingen dan ook graag voor je onderuit. Ondersteund door hun eigen ervaringen roepen zij iedereen op om eens na te denken over de wereld om je heen en om vooral te doen waar je zelf zin in hebt. Voor alle moeders, oma's, vriendinnen, collega's, jonge meisjes en alle andere vrouwen. En natuurlijk voor jezelf.

9. Mijn verhaal | Becoming

Michelle Obama 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jennifer McCleary (@mcclearyjennifer) op

In dit boek beschrijft Michelle Obama voor het eerst de beginjaren van haar huwelijk, waarin ze probeert een evenwicht te vinden tussen haar werk en gezin enerzijds, en de snel verlopende politieke carrière van haar man anderzijds. Ze maakt ons deelgenoot van hun gesprekken over of hij zich kandidaat moet stellen voor het presidentschap en als het zover is, over haar rol als populaire, maar vaak bekritiseerde persoon in zijn campagne. Ze vertelt alles met charme, humor en ongebruikelijke openhartigheid en geeft een levendig verslag van binnenuit over zowel de historische lancering van haar familie in de wereldwijde spotlights als hun leven in hetWitte Huis in die acht gedenkwaardige jaren, waarin zij haar land leert kennen en het land haar.

10. Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 

Elena Favili 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Miranda - ‘t HEIDE HUISJE (@hetheidehuisje) op

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes zet sprookjes in een geheel nieuw daglicht met 100 voorleesverhalen over inspirerende vrouwen, die op hun eigen rebelse manier de wereld hebben veranderd - als schrijfster, piraat of wiskundige. Dit boek is een unieke uitgave boordevol inspiratie, speciaal voor iedereen die zijn eigen pad kiest.

"Volg je hart, gebruik je hoofd, doe je bovenste best, en als je valt: gewoon weer opstaan."

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top