Interior

Op deze 6 manieren kun jij jouw interieur er duurder uit laten zien

Op deze 6 manieren kun jij jouw interieur er duurder uit laten zien

Jouw interieur zou niet het ondergeschoven kindje moeten zijn als je kijkt naar alle dingen die je hebt. Je huis is immers de plek waar je thuiskomt en moet een ruimte zijn waar jij je prettig in voelt. Ruim alles netjes op, houd het goed schoon én zorg voor een goede inrichting.

Maar hoe kun jij jouw woning er van binnen nou 'duur' uit laten zien? Er zijn een aantal tips en trucs om dit te bewerkstelligen. Lang niet voor alle dingen hoef je de hoofdprijs te betalen: het gaat erom dat je slimme keuzes maakt. 

 

1. Leg de focus op unieke objecten

Hoe groot of klein deze objecten ook zijn; met iets wat uniek is, kun je een gesprek op gang brengen. Wat is het? Hoe kom je eraan? Wat vind je ervan? Naast het zijn van een mooi gespreksonderwerp, geven objecten vaak een opvallende structuur in een ruimte dankzij de vorm, textuur of het materiaal wat ervoor gebruikt is. Denk bij unieke objecten bijvoorbeeld aan een bijzondere vaas, keramiek, een opvallende plaid of een souvenir van een verre reis. Eén van de vereisten die je voor jouw unieke object kunt aanhouden, is dat het handgemaakt is. Er is immers niks unieker dan dat!

2. Besteed aandacht aan de manier waarop je boeken opbergt

Is een huis echt een thuis als er geen boeken in de ruimtes te vinden zijn? Wij denken van niet. Het is verleidelijk om in de loop van de tijd boeken en objecten zoals fotolijsten en vazen lukraak in de kast te plaatsen dus het kan geen kwaad om het meubel zo nu en dan eens rigoureus te restylen. Pak alles uit te kast en groepeer dingen. Welke onderwerpen horen bij elkaar? Welke kleuren en groottes vormen een mooie mix? Qua accessoires kun je met dezelfde vragen aan de gang gaan als de boeken. 

3. Omarm imperfectie

Als er iets er is, dan is het een ruimte die 'perfect' is. Zulke kamers missen vaak sfeer en dat is nou precies wat je niet wilt. De truc? Omarm imperfectie. Een vintage meubelstuk met een deukje her en der is echt niet zo erg, net als natuurlijke materialen die door gebruik wat slijtage gaan vertonen. Het zorgt voor een karakteristieke look en is dat niet waar we eigenlijk allemaal zo dol op zijn?

4. Geef geld uit aan kunst

Je voelde 'm vast al aankomen: met kunst kun je daadwerkelijk een groot verschil maken in jouw stulpje. En dan hebben we het niet over een simpele gallery wall. Geef geld uit aan stukken die een blikvanger vormen op zichzelf en kies, als het om dingen voor aan de muur aankomt, voor een goede lijst. Heb je een klein werk maar verdient het meer aandacht? Doe er dan eens een grote lijst omheen om extra ogen ernaar te trekken.

5. Zorg ervoor dat je bed er tiptop uitziet

Is de kamer druk? Houd je bedlinnen dan rustig. Kan de ruimte juist wel wat kleur gebruiken? Dan kun je hiervoor zorgen met een mooi dekbedovertrek en kussens in opvallende prints. Een bed moet eruitzien alsof je erin wilt springen. Je kunt alles wel strak neerleggen maar hiermee neem je wel het gevoel van comfort weg. 

6. Besteed aandacht aan 'goed licht'

Zowel qua verlichting als lichtinval kan er veel winst geboekt worden in een ruimte. Verlicht een kamer niet met één lamp die een flinke hoeveelheid licht afgeeft maar kies liever voor verschillende bronnen die in te stellen zijn qua sterkte. Durf lampen aan te schaffen die net even wat anders zijn dan normaal. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere vormen, materialen en kleuren. Qua lichtinval moet je ervoor zorgen dat dit goed te reguleren is. Kies geschikte gordijnen uit voor de ruimte waarmee je het kan doseren. Meerder lagen zijn natuurlijk altijd een optie.

 
Beeld: HK Living
Deel dit artikel
Back to top