Fashion

Dit zijn 5 type schoenen die het goed gaan doen komend najaar

Dit zijn 5 type schoenen die het goed gaan doen komend najaar

Het is inmiddels augustus en dat betekent dat het najaar alweer voor de deur staat. Niet alleen is de zomer bijna afgelopen, ook druppelen de collecties voor de herfst en de winter de winkels binnen. Hoog tijd dus om de modetrends eens onder de loep te nemen en te beslissen wat we voor dit najaar moeten én willen aanschaffen.

Trends geven natuurlijk een goed idee van wat er allemaal te krijgen is en bieden inspiratie voor jou om creatief aan de slag te gaan met jouw garderobe. Kijk eens wat je in de kast hebt liggen en wat er nog nodig is om jouw kleding- en accessoirecollectie fall proof te maken. Wat de schoenentrends zijn voor komend najaar? Wij hebben ze voor je opgezocht!

1. Western boots

Vorige herfst en winter jaar deed de cowboylaars al een beetje haar herintrede en deze trend zet voor komend najaar lekker door. Je kunt natuurlijk voor de klassieke variant gaan, maar wij zien dit type schoen het liefst met een fijne twist. Denk lichtbruin suede met opvallende stiksels, verschillende kleuren leer in één schoen of juist chic lakleer als een clash met de toch wat casual stapper. Welke variant je ook kiest, de western boot zorgt ervoor dat elke look nog cooler wordt. Draag 'm bijvoorbeeld om een lange bloemetjesjurk of onder een flared broek met een split aan de voorzijde. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jeanette (@_jeanettemadsen_) op

2. Veterlaarsjes

Chloé kwam er een aantal seizoenen geleden mee op de proppen en sindsdien zagen we de veterboot hier en daar oppoppen. Voor komend najaar is het één van de grootste trend. Met hak of zonder: je kunt qua look verschillende kanten opgaan. Klassiek en elegant of juist lekker grof. Een merk dat superleuke stoere veterboots verkoopt, is het Nederlandse Nubikk. Combineer deze schoen met een fijne boyfriend of mom jeans of draag 'm onder een paperbag broek die wat hoger valt zodat de schoenen er niet onder verdwijnen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NUBIKK FOOTWEAR (@nubikkofficial) op

3. Schoenen met slangen- of krokoprint

Het materiaal dat jouw schoenen een instant update geeft, is de dierenprint. Faux natuurlijk, want we willen geen exotische dieren opofferen om er stijlvol bij te lopen. Dat is gelukkig ook niet nodig, want de look-a-like materialen zijn net zo mooi. Dierenhuidjes waar dit najaar de voorkeur naar uitgaat, zijn de slangen- en krokoprint. Uitgevoerd in verschillende kleurstellingen, geeft het je outfit een extra wow-factor. Dat schoenen met een krokodillenprint vaak ook nog eens uit worden gevoerd in lakleer, maakt het nog mooier. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tiffany Hsu (@handinfire) op

4. Sneakers

Comfort viert ook dit najaar - gelukkig - weer hoogtij en wel in de vorm van de altijd geliefde sportschoen. Wat voor sneakers je ook aantrekt, van simpel en strak wit tot varianten met verschillende kleuren of een grillige vorm, dit type schoen past bij bijna alles wat je draagt. Naar werk draag je het liefst misschien de simpele variant, terwijl je voor een dagje shoppen de funky sneakers uit de kast pakt. De truc om lang te genieten van je sportschoenen? Houd ze goed schoon zodat ze elke keer als je ze uit de kast pakt, als nieuw aanvoelen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tine Andrea (@tineandreaa) op

5. Schoenen met vierkante neus

We kondigden het al eerder aan: schoenen met een vierkante neus zijn de trend van 2019. Het geeft je laarzen, boots of instappers net even een edgy twist en een dure look zonder dat je er per definitie voor diep in de buidel hoeft te tasten. Het begon allemaal met sandaaltjes met een hoekige voorzijde en nu zijn ook dichte schoenen uitgevoerd met dit type neus. Of je nou voor een brede en dus ook opvallende vierkante voorzijde gaat of een subtiele smalle, de keuze is aan jou. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Linda Tol (@lindatol_) op

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top