Travel

Voordelig een weekendje weg in eigen land? Dit zijn onze favoriete opties!

Voordelig een weekendje weg in eigen land? Dit zijn onze favoriete opties!

Zo nu en dan wil je gewoon even weg uit je 'vaste routine'. Heb je al een verre reis gepland over een paar maanden en heb je nu een break nodig? Of kun je gewoon wel een fijn maar kort tripje gebruiken? Sta dan eens stil bij al het leuks wat ons eigen land te bieden heeft. 

Een weekendje weg in Nederland is niet alleen een goede budget optie, ook ben je niet zo lang bezig met reizen wat natuurlijk altijd een pluspuntje is. Verder is er dus genoeg leuks te zien en te doen in eigen land. Welke dingen wij zouden aanbevelen? Dat zie je hieronder!

Doe een stedentrip

Of je nou in de Randstad woont of erbuiten: er zijn vast genoeg leuke steden in Nederland die je beter zou willen en misschien wel moeten kennen. Als je niet in de hoofdstad woont, dan is Amsterdam natuurlijk een goede optie. Maar wat denk je van Groningen - misschien wel de leukste stad van het noorden - of Utrecht? Nederland heeft een hoop steden die een bezoekje van langer dan een dag waard zijn. Doe een beetje onderzoek om erachter te komen of de stad ook heeft wat je leuk vindt om te doen. Zijn er coole musea, restaurants en barretjes of leuke boetieks? Bewaar die dan meteen op Google Maps zodat je eenmaal op plek van bestemming moeiteloos kunt navigeren naar de fijne plekjes. 

Breng een bezoekje aan het zuiden van het land

Wil je een leuk weekendje weg in Nederland maar toch voelen alsof je net de grens over bent? Dan is het zuiden van het land ideaal omdat je hier toch wat meer dat bourgondische gevoel krijgt dan in het noorden. Onze favoriete bestemmingen zijn Maastricht en Breda. Liever niet naar een stad? Dan is het heuvellandschap van Limburg wellicht iets voor jou. 

Bezoek de Waddeneilanden of Zeeland

Plekken die zorgen voor een instant vakantiegevoel omdat je echt even weg bent van alles, zijn de Waddeneilanden en Zeeland. Het is er een stuk rustiger dan de rest van het land en de stadjes en dorpjes zijn klein en knus. Kruip 's avonds weg bij een haardvuurtje met een dekentje om je heen en zet je verstand even op nul, waai uit bij een dichtbij gelegen strandje of boek een wellness treatment voor overdag om de ervaring compleet te maken. 

Naar de kust

We hebben het geluk dat Nederland voorzien is van een enorm lange en mooie kustlijn. Ideaal voor een heerlijk weekendje aan zee! Niet voor niets komen onze oosterburen graag bij ons op vakantie. De stranden zijn doorgaans prachtig schoon en uitgestrekt en voorzien van leuke strandtentjes. Hou je van een gezellige drukte? Ga dan een weekendje naar Bloemendaal of Scheveningen. Wil je juist helemaal tot rust komen? Kies dan voor een plek die niet in de top 5 met strandbestemmingen van Nederland staat. 

Beeld: Photo by Adrien Olichon on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top