Haarverzorging

De kans is groot dat jij jouw haren verkeerd wast en dit is wat je fout doet

De kans is groot dat jij jouw haren verkeerd wast en dit is wat je fout doet

Hoe en hoe vaak jij je haren moet wassen, is en blijft een onderzoek. Het verschilt natuurlijk heel erg per persoon: wat voor haartype heb je, in wat voor kapsel is het geknipt en hoe ziet jouw levensstijl eruit.

Heb je dun haar en een vettere huid en is je kapsel uitgerust met een pony? Dan is de kans groot dat je vaker moet wassen. Hoe minder jij je haar wast, hoe beter het is voor je manen. De oliën die je hoofdhuid produceert, zorgen ervoor dat je lokken in een goede conditie blijven en door deze telkens weg te wassen kunnen zij niet hun werk doen.

Maar er zijn nog een aanal fouten die je maakt tijdens het wassen. Welke? Bekijk drie van de meest gemaakte hieronder.

1. Niet goed uitspoelen

Wanneer je jouw manen wast, is het belangrijk om deze goed uit te spoelen. Als er shampoo of conditioner blijft zitten dan kan jouw haar er futloos uit gaan zien op korte termijn en zelfs beschadigd raken op de lange termijn.

2. Geen conditioner gebruiken

Er zijn mensen die geen conditioner gebruiken omdat ze bang zijn dat dit hun haren onnodig zwaar en vet maakt maar dat hoeft niet. Kies voor een product dat bij je haar past, spoel het goed uit en gebruik conditioner alleen vanaf het midden van je manen naar beneden. Het is - voor de meest mensen - niet handig om conditioner op de hoofdhuid te gebruiken.

3. Producten die niet echt bij je manen en haarwensen passen

Dit klinkt misschien heel logisch maar er zijn genoeg mensen die gewoon de shampoo en conditioner gebruiken die in de douche staan en eigenlijk van een ander zijn. Laat door een kapper analyseren wat voor haren je hebt en pas hier jouw shampoo en conditioner op aan. En dan nog iets: je kunt voor je manen prima een shampoo voor volume en een conditioner voor hydratie gebruiken. Deze twee producten hoeven dus niet per definitie van dezelfde lijn te zijn!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top