Gezichtsverzorging

Dit zijn 7 dingen die vrouwen met een mooie huid doen voor het slapen gaan

Dit zijn 7 dingen die vrouwen met een mooie huid doen voor het slapen gaan

De term 'beautyslaap' is natuurlijk niet uit de lucht gegrepen. Tijdens het slapen herstelt jouw lichaam zich van de dag en als het goed is, wordt je uitgerust wakker. Goed uitrusten tijdens de nacht doet ook wonderen voor jouw huid

Wil jij zoveel mogelijk uit je slaap halen om je velletje te verbeteren? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de conditie van jouw huid optimaal te maken. 

1. Make-up verwijderen

Eén van de eerste dingen die vrouwen met een mooie huid doen, is make-up van hun gezicht verwijderen met een remover speciaal bedoeld voor maquillage. Vind een variant die zacht is voor jouw huid maar tegelijkertijd goed haar werk doet. Voor iedereen is dit anders.

Clinique Take The Day Off Makeup Remover bij DeBijenkorf.nl

2. Gezicht wassen

Na het reinigen van het gezicht (én hals) is het goed om deze nog even te wassen. Met water alleen is niet voor iedereen voldoende. Kies voor een product waar jouw huid mee uit de voeten kan. Sla je deze stap over, dan kun je zo maar eens onnodig last krijgen van acne en dat wil niemand natuurlijk. Ben je vaak te moe vlak voor het slapen gaan om je gezicht te wassen? Doe dit dan meteen als je thuis komt - na stap 1 natuurlijk - zodat je er later niet meer aan hoeft te denken.


Mario Badescu Enzyme Cleansing Gezichtsgel bij Douglas.nl

3. Anti-aging product opdoen

Het is eigenlijk nooit te vroeg om te beginnen met anti-aging producten. Varianten die extra sterk zijn, en dus goed hun werk doen, kun je het beste aanbrengen voor het slapen gaan. Denk aan crèmes en dergelijke met vitamine C (om je tint te egaliseren) en retinol (om meer collageen aan te maken). 

The Ordinary Retinol 1% in Squalane Gezichtsverzorging bij Douglas.nl

4. Een moisturizer aanbrengen

Je huid moet natuurlijk ook gehydrateerd worden en het perfecte tijdstip om dit te doen, is voor het slapen gaan. Gebruik gerust producten die overdag eigenlijk te rijk zijn: in de ochtend was je de vettigheid gewoon van je gezicht. Het resultaat? Een stralende huid met een dewy finish!

KORA Organics Gezicht Hydrating Moisturizer bij Douglas.nl

5. Geen slaapmutsje drinken maar water

Alcohol ontrekt vocht uit je lichaam en als je iets nodig hebt voor het slapen gaan, dan is het wel water. Je moet immers een aantal uren zonder doen en je huid heeft vocht nodig om te kunnen herstellen. Drink dus juist water in plaats van een wijntje om je huid in optimale conditie te krijgen. 

Dopper Original waterfles 450 ml bij DeBijenkorf.nl

6. Niet stressen

Stress heeft wel degelijk weerslag op je huid. Je zit niet lekker in je vel, maakt je zorgen en doordat je niet ontspannen bent kun je waarschijnlijker ook moeilijker fijn in slaap vallen. Heb je hier last van? Schrijf je zorgen van je af. Of het nou in een boekje is of op je telefoon: het is een methode om jouw problemen los te laten met als gevolg een betere slaap én een betere huid!

Studio Stationery You Got This notitieboek 25 x 19 cm bij DeBijenkorf.nl

7. Op de rug slapen

Door op je rug te slapen, komt je gezicht zo min mogelijk in contact met jouw kussen. Dit vermindert niet alleen wrijving met de huid, ook zorgt het ervoor dat de haarproducten die zich over de loop van de dagen op jouw kussen hebben verzameld, niet in contact komen met jouw gevoelige velletje op je gezicht. Ha, daar had je vast niet aan gedacht!

Crisp Sheets Jardin Botanique dekbedovertrek van katoen bij DeBijenkorf.nl

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top