Gezichtsverzorging

Een langdurig wit en gezond gebit krijg je met deze elektrische tandenborstel

Een langdurig wit en gezond gebit krijg je met deze elektrische tandenborstel

Iedereen die wel eens last heeft van tandplak, tandsteen, vlekken of verkleuringen - wie niet - weet hoe belangrijk een goede mondhygiëne is. Om bloedend tandvlees en irritaties te voorkomen is het van belang om ons gebit dagelijks goed te reinigen.

Maar is een normale tandenborstel alleen voldoende? Waarschijnlijk niet, want een bezoekje aan een mondhygiënist eens in de zoveel tijd is wel fijn naast het tandenpoetsen alleen om écht schone tanden te krijgen. 

Een tool voor een extra goede schoonmaakbeurt

Aan tandpasta's en gebitsreiniging tools tegenwoordig geen gebrek: er zijn tandpasta's voor gevoelig tandvlees, whitening tandpasta's en tandpasta's die reinigen op basis van het nu zo populaire ingrediënt houtskool. Ook zijn er tal van tools en behandelingen om je gebit te reinigen en verkleuringen te verminderen. Maar wil je je gebit écht goed reinigen en dit zelf dagelijks onderhouden, zijn de tools die je thuis hebt vaak niet voldoende. Een bezoekje aan een mondhygiënist is dan vaak een vereiste. De nieuwe Silk'n ToothWave elektrische tandenborstel brengt hier misschien wel verandering in, want hiermee zou jij je gebit dieper kunnen reinigen én onzuiverheden verwijderen. Je begrijpt dat we nieuwsgierig zijn naar de Silk'n ToothWave en besloten het apparaat te testen. 

Silk'n ToothWave is een nieuw product in het assortiment van het merk Silk'n. Silk'n is de wereldwijde leider in professionele esthetische apparaten voor thuisgebruik in de categorie verzorging. Silk'n ToothWave is één van de nieuwste producten van Silk'n, namelijk een elektrische tandenborstel die meer doet dan je gebit goed reinigen. Met deze tandenborstel haal je ook tandplak, verkleuringen, tandsteen en vlekken weg.

Dit komt door de DentalRF™ (radiofrequentie) technologie, voor het eerst verwerkt in een elektrische tandenborstel die je thuis kunt gebruiken. Door gebruik van deze speciale technologie met moleculen worden hardnekkige onzuiverheden aangepakt en verwijderd. Deze technologie is klinisch bewezen en gepatenteerd. Doordat de technologie van de ToothWave het werk doet, maakt het niet uit welke tandpasta je gebruikt. Veelbelovend dus!

Het resultaat van deze nieuwe technologie is dat je een schoner, diepgereinigd én witter gebit krijgt. Met deze borstel poets je dus niet alleen je tanden, maar reinig je je hele gebit en verwijder je oneffenheden. Een fijn en betaalbaar alternatief voor de mondhygiënist wat ons betreft, want gebitsonderhoud kun je op deze manier zelf thuis doen! TrendAlert redacteur Ellen testte deze nieuwe elektrische tandenborstel en deelt hieronder haar persoonlijke bevindingen.Getest: Silk'n ToothWave

- Deze tandenborstel combineert de voordelen van de klinisch bewezen DentalRF™ technologie die verkleuringen, vlekken en tandsteen kan verwijderen, waardoor het meer is dan een elektrische tandenborstel. Het is echt een tool waarvan ik vind dat deze gelijk staat aan een behandeling bij de mondhygiënist wanneer je het langer gebruikt. Dit vind ik fijn en voordelig. 

- De meeste elektrische tandenborstels zijn niet 100% waterproof, maar de Silk'n ToothWave is dat dus wél. Door de waterprooffunctie kun je de tandenborstel meenemen onder de douche of in bad, waardoor je sneller klaar bent met je beautyroutine. 

- Doordat de borstel je gebit grondig reinigt, blijft je gebit langer schoon, mooi en je krijgt er zichtbaar wittere tanden voor terug. Het gaat vervelende dingen als tandsteen, tandplak, tandbederf en geïrriteerd tandvlees tegen. Het kan dus vervelende bezoekjes aan de tandarts voorkomen.

- De tandenborstel is oplaadbaar en gaat op een volle batterij tot wel twee weken mee, terwijl je andere elektrische tandenborstels vaak al na een paar dagen moet opladen. Dat vond ik zelf vaak een mindpunt aan elektrisch poetsen. De Toothwave is dus ideaal voor op reis, want dan kun je de oplader thuis laten. Handig!

- De tandenborstel is veilig voor gebruik op metalen beugels, facings, vullingen en tandheelkundige implantaten. Je krijgt er een grote en kleine opzetborstel bij, het is maar net wat je voorkeur heeft om te gebruiken.

- De tandenborstel heeft drie vibratiesnelheden: hoog, medium en laag, maar ook zonder trillingen werkt de speciale technologie. De intervaltimer van 30 seconden geeft aan dat je naar het volgende gedeeltde van je gebit kunt gaan, en na 2 minuten gebitsreiniging stopt de ToothWave automatisch. Nadenken of meetellen tijdens het poetsen? Passé ;).

- De ToothWave maakt elektrische tandenborstels die de technologie niet bevatten en dure behandelingen bij een mondhygiënist wat mij betreft overbodig. De Silk'n ToothWave is een slimme eenmalige investering, namelijk €299,-. Hetzelfde resultaat als herhaalbehandelingen bij een mondhygiënist, en nog voordeliger ook!

Ellen: "Ik heb eerder geprobeerd elektrisch te poetsen maar steeds nam het gemak van een gewone tandenborstel het toch weer over. Niet opladen, geen poespas, gewoon even snel poetsen. En laat het gevaar nu net in dat laatste zitten. Het verschil met de Toothwave is dat na gebruik mijn tanden écht schoon en glad voelen. Iets wat ik zelf met mijn geliefde, 'gewone' tandenborstel toch echt niet bereik."

"Ik heb nog nooit een gaatje moeten laten vullen en niet vaak problemen met mijn gebit. Wel mis ik in mijn onderkaak twee volwassen kiezen, hiervoor in de plaats heb ik twee tandheelkundige implantaten. Ik vind het fijn dat ik deze tandenborstel ook met mijn implantaten gewoon kan gebruiken."

"Hoe ouder ik word, hoe meer waarde ik hecht aan een goed en gezond gebit. Waar ik het vroeger vooral belangrijk vond dat mijn tanden super wit waren en nogal eens blekende tandpasta's gebruikte, vind ik het nu belangrijker dat mijn gebit gezond is én blijft. Omdat je met de Silk'n Toothwave hetzelfde effect bereikt als een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist, kun je je gebitsonderhoud makkelijk zelf doen. 

"Na 4 weken zag ik dat verkleuringen al wat minder waren geworden. Het beste resultaat zag ik na 8 weken, de meeste verkleuringen waren weg en mijn gebit voelde heel schoon aan. De opzetborstel bevat een siliconenstrip en twee elektroden, die ervoor zorgen dat de DentalRF ™ technologie het tandoppervlak bereikt. Omdat de technologie het werk doet, hoef je zelf niet veel kracht te zetten. Dit is waarom de tandenborstel niet-schurende, zachte haren bevat. Zelf vind ik dit fijn, het maakt het poetsen aangenaam. Mijn gebit heeft nog nooit zo goed gevoeld na een poetsbeurt." 

Ben jij enthousiast geworden? De Silk'n ToothWave elektrische tandenborstel is verkrijgbaar bij de Silk'n shop, Bcc en Wehkamp.

Beeld: TrendAlert
Deel dit artikel
Back to top