Fashion

5 x tijdloze items die permanent in je garderobe blijven en waar je in wilt investeren

5 x tijdloze items die permanent in je garderobe blijven en waar je in wilt investeren

Elk jaar een nieuwe garderobe creëren is geen makkelijke opgave, en eigenlijk moet je dat ook helemaal niet willen. Wat je beter kunt doen, is een basisgarderobe opstellen met mooie items die in de mode blijven en tijdloos zijn. Geloof ons, die items wil je namelijk beslist niet de deur uit doen! Deze basisitems vul je vervolgens aan met seizoenskleding en trenditems. Easy does it! 

We hebben het over items die het beslist waard zijn om in te investeren, omdat ze jaren mee gaan. Ze zijn perfect te combineren met andere kledingstukken en vormen de basis van je garderobe. Welke altijd goed items beslist niet mogen ontbreken in jouw garderobe? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. Witte blouse

Dit is dé musthave die niet mag ontbreken in je kast en past echt overal bij. De witte blouse combineer je eenvoudig met bijna elke broek. Die mooie flare, zwarte skinny of vintage mom jeans zijn allemaal een perfecte match bij een witte blouse. Ook kun je hem zowel casual als naar kantoor dragen. When in doubt, draag een witte blouse ;).

2. Leren jack

Bijna elke fashionista heeft er één in de kast hangen en we raden je dan ook zeker aan er ook één te bemachtigen. De kans is groot dat je al één of meerdere leren jasjes in je kast hebt hangen, maar geloof ons: dit is een item om in te investeren. Koop een mooi exemplaar dat nog jarenlang meegaat en het is je geld dubbel en dwars waard. De hoofdprijs betalen voor een leren jack hoeft trouwens niet: in vintage stores en tweedehands markten zoals de IJ Hallen vind je prachtige leren jacks voor fijne prijzen. Wel zo handig: je draagt hem het hele jaar door. In de winter met dikke trui eronder en in de zomer met een luchtige top of blouse. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door L A U R E N 🦅 (@laurensophiemessack) op

3. Jeans

Een goede jeans raakt nooit uit de mode en is dus elke cent die je eraan uitgeeft waard. Eerder vertelden we je al dat je bij aanschaf van een nieuw kledingstuk de berekening moet maken hoevaak je het gaat dragen, en of het in dat geval het geld waard is. Omdat je een jeans bijna dagelijks aan hebt, mag je hier best iets meer aan uitgeven. Hoe beter de kwaliteit en hoe langer de jeans meegaat, hoe meer het zijn geld oplevert. Met een mooie flared jeans of vintage mom jeans heb je in no time een mooie outfit bij elkaar. Makkelijker combineren is er niet!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Broek (@stephaniebroek) op

4. Blazer

De blazer is eigenlijk net zo'n item als de witte blouse: onmisbaar onder de tops en perfect te combineren met veel verschillende bottoms. De blazer is overal mee te combineren en geschikt voor allerlei gelegenheden. Perfect voor een zakelijke gelegenheid of naar kantoor, maar net zo leuk tijdens een casual gelegenheid. Voor een extra casual en nonchalante look koop je hem iets oversized.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Benthe Marlene Mey Liem (@bentheliem) op

5. Wollen trui

In de winter is de wollen trui ons favoriete kledingstuk en onmisbaar, maar ook op een frisse zomeravond is het onze beste vriend. Berg die wollen trui dus niet te snel op in de zomer: je kunt hem ook dan leuk combineren met bijvoorbeeld een rokje en hoge laarzen. De Nederlandse zomers zijn redelijk onvoorspelbaar, dus je weet maar nooit wanneer hij te pas komt. Eigenlijk ideaal voor elk seizoen dus!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VH. (@vivianhoorn) op

Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top