Beauty

Dit is wat jij 's avonds moet doen om met een zo mooi mogelijke huid wakker te worden

Dit is wat jij 's avonds moet doen om met een zo mooi mogelijke huid wakker te worden

Een beautyslaapje doen is een beschrijving die niet uit de lucht gegrepen is. Tijdens jouw slaap herstelt het grootste orgaan van je lichaam zich van alle moeilijkheden die het gedurende de dag is tegengekomen. Luchtvervuiling en UV-straling om er maar een paar te noemen. 

Het is dus belangrijk dat jouw huid haar werk kan doen en dat je het proces zo goed mogelijk ondersteunt. Hoe je dat doet, is niet door simpelweg wat nachtcrème op te smeren. Nee, er zijn veel meer trucs waardoor jij 's ochtends met een zo mooi mogelijke huid wakker wordt. 

1. Zorg voor een fijne slaapruimte

In een kamer waar het druk is en die vol met spullen staat, zal je minder goed tot rust komen en fijn slapen. Opruimen en opschonen dus die handel! Zorg ervoor dat het goed donker is in de ruimte en de lucht lekker fris is. Genoeg zuurstof en een fijne luchtvochtigheid zorgen ervoor dat je fijner uitrust én je huid meer kans heeft om zich te herstellen. 

2. Vermijd blauw licht

Zo voor het slapen gaan, is het kijken naar beeldschermen niet handig. Leg je telefoon op tijd weg, klap de laptop dicht en ga niet meer achter de televisie zitten. Door blauw licht blijven je ogen namelijk alert waardoor je moeilijker in slaap valt, je hersenen hebben door de beelden meer te verwerken én het blauwe licht schijnt ook nog eens slecht te zijn voor je huid. 

3. Neem een bad voor het slapen gaan

Als je echt moeite hebt om in slaap te komen, dan kan een bad nemen je helpen. Allereerst zorgt de warmte en het water ervoor dat je lichamelijk ontspant en als je niets doet behalve je ogen sluiten en tot rust komen, is je hoofd ook leger.

 

4. Haal make-up af

Zonder maquillage en andere vuiligheid van je gezicht te halen, kan je huid minder goed ademen gedurende de nacht. Zorg er dus voor dat je huidje schoon is voor het slapen gaan. Door het dubbel te reinigen, bijvoorbeeld eerst een product op oliebasis om je make-up te verwijderen en daarna een face wash om de rest te laten verdwijnen, is je huid klaar voor jouw favoriete crème of serum. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kiehl's Since 1851 (@kiehls) op

5. Drink iets wat kalmerend werkt

Koffie drinken vlak voor het slapen gaan is een no go, dat is iets wat iedereen wel weet. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat er drankjes zijn die juist bevorderend zijn voor een goede nachtrust? Denk hierbij bijvoorbeeld aan kruidenthee (kamille, roos en passiebloem zijn goede ingrediënten) maar ook aan moon milk

6. Neem speciale supplementen voor een goede slaap

En let dan vooral op supplementen waar melatonine of vitamine B6 (wat ervoor zorgt dat je lichaam zelf melatonine aanmaakt) in zit: dit zorgt ervoor dat je lichaam lekker in slaap kan wegzakken. 

7. Aromatherapie

Er zijn verschillende manieren om dit toe te passen. Denk aan een rollerbalm die je op je slapen en polsen aanbrengt met een rustgevende geur of een fijne pillow spray met bijvoorbeeld lavendel. 

8. Slaap op een zijden kussensloop

Hier schreven we laatst al over: een zijden kussensloop zorgt ervoor dat je huid en haar minder beschadigd raken tijdens jouw slaap. In vergelijking met een katoenen exemplaar zorgt een zijden voor minder wrijving en daarnaast neemt het minder oliën en vocht op uit je huid en haar. 

9. Gebruik een slaapmasker

Niet alleen zorgt een slaapmasker ervoor dat er niet onnodig licht op je ogen valt, ook kan de juiste opgezwollen ogen verminderen. En willen we dat allemaal niet?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door my scandinavian home (@myscandinavianhome) op

Beeld: Photo by Kinga Cichewicz on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top