Interior

Dit zijn 5 manieren om de industriële look in je interieur te verwerken

Dit zijn 5 manieren om de industriële look in je interieur te verwerken

Je kunt tegenwoordig écht niet om de industrieel wonen trend heen. Deze tendens is al een langere tijd gaande en favoriet onder de verschillende interieurstromingen. Kenmerkend voor een industriële inrichting is de stoere en karakteristieke look. Door gebruik van robuuste materialen ontstaat er een unieke sfeer in je woning. Kom erachter met welke manieren je de industriële vibes in jouw interieur naar kunt boven halen! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oldwoodwonen (@oldwoodwonen) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fabryk Design (@fabrykdesign) op

1. Een gietvloer in betonlook

Een gietvloer met betonlook is niet alleen hartstikke stijlvol, maar heeft ook nog eens enorm veel voordelen. Een vloer die het geluid dempt, eenvoudig te reinigen is, geschikt is voor vloerverwarming en natuurlijk écht die industriële feel aan je interieur geeft. Wat wil je nog meer? Zoals je op onderstaande foto ziet, is een gietvloer met betonlook super goed te combineren, voornamelijk doordat het een neutrale vloer is zonder patronen.

2. Een leren bank

Leer is een stof die niet mag ontbreken in jouw industriële inrichting en waar komt deze stof mooier uit dan op een grote gave bank? Er is niks relaxter dan een avondje series kijken met het hele gezin op zo’n heerlijke sofa. Een industrieel interieur is qua kleuren vrij somber, daarom is het aan te raden om je leren bank in cognackleur te kiezen. Dit is een populaire tint tegenwoordig en dat is niet voor niks: het leer komt er erg mooi door uit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Interior design + decor ideas (@interior.hunter) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Madeleine's interior 🇳🇱 (@madeleineshouse72) op

3. Een glazen stalen wand of deur

Een andere trend die veel gespot wordt. zijn glazen stalen deuren of wanden in huis. Met een stalen wand of deur van glas creëer je meer licht in je woning. Ook lijkt de woning veel ruimtelijker! Het aanschaffen van een stalen wand of deur kan ervoor zorgen dat één grote ruimte in tweeën gesplitst wordt op een stijlvolle manier. Anderzijds kan een stalen wand of deur ervoor zorgen dat twee ruimtes mooi vloeiend in elkaar overlopen, maar toch gescheiden zijn. Een tijdloos product door de eenvoud ervan en tegelijkertijd ook écht een eyecatcher.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Manon Tilstra • Interieur (@interiorbynon) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Manon Tilstra • Interieur (@interiorbynon) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door TheoDoors (@theodoors68) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wit huisje in Naaldwijk (@onshuisinhetmidden) op

4. Een industriële kast

Een industriële kast is een absolute must-have en zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Vaak is het skelet van zwart metaal gemaakt en vervolgens met houten planken of houten laadjes gevuld. Zoals je op de foto’s hieronder kunt zien, is een groot gedeelte van de kast open met houten planken. Onderin zie je vier laadjes waar je spullen kunt opbergen. Het leuke van zo’n kast is dat je de spullen die je erop kwijt kunt ook in het zicht zijn. Een fruitmand, boeken, schaaltjes, foto’s of een lampje zijn leuk om erin te zetten. In de laadjes van de kast kun je bijvoorbeeld papierwerk kwijt of andere belangrijke bezittingen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Manon Tilstra • Interieur (@interiorbynon) op

5. De juiste verlichting

Een industrieel interieur is van zichzelf vrij donker en wellicht ietwat somber, daarom speelt verlichting in deze ruimte een belangrijke rol! Nu zijn er heel veel mooie lampen te verkrijgen met een industriële look en op de onderstaande foto’s vind je wat inspiratie. Grote fabriekslampen voor boven de houten eettafel staan bijvoorbeeld erg stoer! Voor de woonkamer kun je denken aan een staande lamp met kooldraad. Kooldraadlampen geven warm licht wat voor een gezellige sfeer in de woning zorgt. Sommige woningen vangen van zichzelf via de ramen veel daglicht, andere woningen minder. Om het geheel aan te kleden en voor meer licht te zorgen zijn lampen natuurlijk super, maar met raamdecoratie kom je ook al een heel eind. Je wilt natuurlijk de felle zon tegen kunnen houden wanneer nodig, van privacy genieten en tegelijkertijd een zo licht mogelijke woonkamer. Lastig pakket! Of nee toch niet? Bij Veneta.com kun je prachtige houten jaloezieen krijgen die wel speciaal gemaakt lijken voor een industrieel interieur! Doordat je de lamellen zelf kunt bedienen, bepaal je hoeveel licht de kamer bereikt en hoeveel privacy je hebt. Wil je een extra stoere look? Kies dan voor een ladderband.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Manon Tilstra • Interieur (@interiorbynon) op

Beeld: Veneta.com
Deel dit artikel
Back to top