Interior

18 x de allermooiste nachtkastjes om inspiratie op te doen voor jouw slaapkamer

18 x de allermooiste nachtkastjes om inspiratie op te doen voor jouw slaapkamer

Het liefst wil jij je slaapkamer zo rustig mogelijk houden, dat is immers het fijnst om in te slapen, maar wat karakter in de ruimte kan natuurlijk geen kwaad. Een prettig kleurtje op de muur, een comfortabel hoofdbord bij je bed, mooie lakens én een leuk nachtkastje kunnen het verschil maken. Maar hoe krijg je het voor elkaar om een leuk nachtkastje, bestaande het 'kastje' zelf én natuurlijk wat erop staat, samen te stellen?

Tip nummer één: minimaliseer. Kies voor zo min mogelijk items op het meubelstuk maar wél voor dingen met karakter. Een fijne geurkaars, een mooi plantje of een lieve foto in combinatie met een aantal essentials die je nodig hebt voor het slapen of bij het opstaan. Denk aan een schaaltje voor jouw favoriete sieraden en het serum dat je voor de nacht gebruikt en in zo een mooie flacon zit dat deze een ereplaatsje verdient.

Een andere tip om voor een mooi nachtkastje is om eens buiten de geijkte mogelijkheden te kijken. Een karakteristieke stoel in plaats van een kastje? Kan prima! Een andere leuke optie in plaats van een kast die op de grond staat, is een wandplank. Het enige wat rest is een mooie lamp voor naast je bed. Ook hier zijn er genoeg mogelijkheden om eens wat anders dan 'normaal' te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een lamp die vanaf het plafond naar beneden hangt voor het boetiekhotelgevoel of een tafellamp met een bijzondere poot. 

Doe hieronder wat inspiratie op!

Beeld: Ferm Living
Deel dit artikel
Back to top