Fashion

Dit is het verhaal achter het in elkaar grijpende CC logo van Chanel (en het is niet wat je denkt)

Dit is het verhaal achter het in elkaar grijpende CC logo van Chanel (en het is niet wat je denkt)

Chanel is al jaren één van de meest geliefde modehuizen ter wereld en dat komt mede dankzij de herkenbare look. Tweed, mantelpakjes en het in elkaar grijpende CC logo zijn een paar van die dingen waar je het merk aan kunt herkennen. Maar weet je eigenlijk wel wat het verhaal is achter het bekende beeldmerk van Chanel?

Om meteen iets de wereld uit te helpen: het logo werd niet door Gabrielle 'Coco' Chanel gemaakt door de eerste letters van haar bijnaam en achternaam met elkaar te verbinden. Néé, de iconische modeontwerpster kreeg inspiratie voor het symbool tijdens één van haar bezoekjes aan het Château de Crémat, een kasteel bij Nice, waar toentertijd talloze feestjes plaatsvonden die georganiseerd werden door haar vriendin en socialite Irene Bretz . 

Het kasteel, dat je tegenwoordig nog steeds kunt bezoeken, beschikt over rijk gedetailleerde raamwerken mét onder andere het inmiddels zeer bekende Chanel-logo. Gabrielle liet zich volgens het modehuis dus in eerste instantie inspireren door architectuur om tot het beeldmerk te komen en niét door haar naam, al zal dat haar wel mooi uitgekomen zijn dat dit overeenkwam met haar initialen. 

Zo, weet je dat ook weer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Martina Gardosi (@martina_gardosi) op

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top