Haarverzorging

Dit zijn de grootste voordelen van een pittig kort kapsel

Dit zijn de grootste voordelen van een pittig kort kapsel

Eerder gaven we je een overzicht van de mooiste korte kapsel haartrends 2019. De korte bob, de pixie, de korte coupe met side fringe en nog veel meer voorkomende short hairdo's. Pittige korte kapsels hebben hun imago vaak niet mee, maar ze kunnen juist ook wél goed uitpakken. Waarom je een pittige korte coupe wel wilt dragen? Wij vertellen het. 

Korte kapsels vragen om een andere aanpak dan langere kapsels. Wist je dat er veel voordelen zitten aan het hebben van een kort kapsel? Na het lezen van onderstaande voordelen over het hebben van een krachtig en pittig kort kapsel, overweeg je misschien zelf wel voor een stoere look te gaan. 

Pittige korte kapsels voordeel 1: sexy short hairdo

Ben jij blij met jezelf en voel jij je niet minder vrouwelijk zonder uiterst vrouwelijke kenmerken, zoals lang haar? Dan is een kort kapsel zo'n gek idee nog niet. De korte coupe is nu meer dan eens super populair en geeft je een instant zelfverzekerde uitstraling. Je kapper kan je adviseren welke vorm het meest geschikt is voor jouw gezichtsvorm. 

Pittige korte kapsels voordeel 2: gezonde lokken

Je zult iets vaker naar de kapper moeten, maar het is wél makkelijker om je haar voortaan in model te stylen. Je hebt minder hete stylingtools nodig om je haar te laten drogen of in model te brengen. Ook heb je minder stylingproducten nodig om je lokken door de dag te helpen. Hoe meer jij je haar met rust laat, hoe minder aangetast het zal zijn. Win win!

Pittige korte kapsels voordeel 3: luchtig en fris

Klinkt voor de hand liggend, maar wel waar: een korte coupe is minder zwaar en frisser, zeker in de zomermaanden. Geen lange, zware lokken die om je gezicht dansen. Dat heeft zo zijn voordelen!

Pittige korte kapsels voordeel 4: beste kenmerken benadrukken

Het moet je staan, maar één ding is zeker. De kenmerken in jouw gezicht worden gehighlight met het juiste korte kapsel. Wanneer je haar volledig uit je gezicht is, wordt de nadruk gelegd op sterke punten. Heb jij een mooie lange hals, sterke kaaklijn of krachtige jukbeenderen? De kans is groot dat een korte coupe je goed zal staan. 

Zit je er zelf aan te denken een pittig kort kapsel te nemen? Je gezicht zou er wel eens heel mooi mee uit kunnen komen. Vraag je kapper om advies over welke vorm en kleur het beste bij jou zal staan. Ook zal je kapper je uitleggen hoe je je korte coupe moet stylen. 

Zou jij een kort kapsel willen proberen?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Charlize Theron (@charlizeafrica) op

Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top