Fashion

Deze vijf materialen laten jouw outfit er in één keer een stuk duurder uitzien

Deze vijf materialen laten jouw outfit er in één keer een stuk duurder uitzien

Er zijn een aantal dingen waaraan je kunt zien dat iemand een goede smaak en stijl heeft. Ten eerste blijft diegene trouw aan wat hij of zij mooi vindt, zit de kleding goed én wordt er gelet op materiaalgebruik. Maar wat zijn nou de stoffen waar je altijd goed zit?

Er is een vijftal materialen waarmee je altijd hoge ogen gooit omdat het er simpelweg gewoon chic uitziet. Wij delen graag met jou welke dat zijn én geven meteen wat stijltips. 

1. Zijde / satijn

Dat zijde een luxe uitstraling heeft, komt natuurlijk door de prachtige glans die het vaak heeft. Het materiaal wordt van origine het meeste gebruikt voor onderkleding of luxe jurken maar anno 2019 dragen we het gewoon op elk moment van de dag. Zijde heeft een flink prijskaartje. Betaal je dit liever niet? Dan is satijn een goede keuze voor jou.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Monikh Dale (@monikh) op

Satin Wrap Maxi Skirt bij Stories.com

2. Tweed

Dit type materiaal wordt vaak één op één geassocieerd met Chanel omdat dit de stof is waar het modehuis mee wegloopt. Chic is het dus sowieso maar echt ook wel een fijne keuze als je niet een dame op leeftijd bent. Combineer een tweed jasje gewoon met een jeans om het geheel niet te zwaar en te ouwelijk te maken. Geen Chanel budget? Deze stof kun je ook gewoon bij Zara en Mango scoren. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) op

Tweed jasje bij Mango.com

3. Organza

Dit materiaal is misschien niet erg prijzig maar de uitstraling wel en laat organza dit jaar nou helemaal on trend zijn. Combineer een organza blouse met een mooie jeans en hakken en klaar is je cocktail-drinken-outfit. Of pak het origineler aan zoals Oumayma doet en draag de top bij een leren rokje en een oversized blazer. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oumayma Elboumeshouli (@oumaymaboumeshouli) op

Blouse van organza met strik bij Zara.com

4. Leer

Een leren jasje is natuurlijk altijd goed maar probeer ook eens aan leer te denken in een andere vorm. Een blouse of een jurk bijvoorbeeld. Normaal zijn deze gemaakt van een soepele stof maar leer is natuurlijk een stuk stijver wat het geheel een ander cachet geeft. Ganni heeft op dit moment een prachtig groen mini-jurkje waarmee talloze modeliefhebbers weglopen en waar wij ook verliefd op zijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Leia (@leiasfez) op

Ganni Meranti A-lijn jurk van leer met pofmouw bij DeBijenkorf.nl

5. Linnen

Dit natuurlijke materiaal is natuurlijk een klassieker op het gebied van zomerkleding. Het zit lekker luchtig dankzij de ademende stof en de zachte vezel. Dit jaar zien we opvallend veel linnen jasjes en pantalons voorbijkomen, items die sowieso een chique uitstraling hebben dus dat komt mooi uit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve) op

Linnen broek met strik bij Mango.com

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top