Interior

Dit zijn 5 dingen die een binnenhuisarchitect je zal aanraden en je nu dus al weet!

Dit zijn 5 dingen die een binnenhuisarchitect je zal aanraden en je nu dus al weet!

Het inrichten van jouw stulpje is niet altijd even makkelijk want er zijn altijd dingen die tegen zitten of niet zo handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan kleine of onhandig ingedeelde ruimtes. Een binnenhuisarchitect kan in zulke situaties een oplossing bieden maar daar hangt vaak een flink prijskaartje aan.

Als je nou niet de middelen hebt om een interieur designer of een binnenhuisarchitect in te huren, dan is het goed om te weten dat er een aantal trucjes zijn die zij vaak toepassen. Wij zijn de beroerdste niet en delen die graag met jullie!

1. Maak je keuken zo hoog mogelijk

Door de kastjes zo hoog als het plafond te laten maken, creëer je volgens een binnenhuisarchitect niet alleen optisch meer ruimte maar ook een hoop extra plek om spulletjes in op te ruimen. Hoe meer rommeltjes je achter deuren hebt, hoe opgeruimder jouw huis is en dus ook je hoofd. Natuurlijk hoeft niet alles verdwenen te zijn in kasten. Met een paar karaktervolle accessoires, denk bijvoorbeeld aan een chique schaal op het aanrecht en mooie theeblikken op een plankje aan de wand, maak je de ruimte gezellig.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scandinavian Homes (@scandinavianhomes) op

2. Gebruik een kledingkast als scheidingswand

Een inloopkast: welke vrouw droomt daar nou niet van? Heb je wel een ruime slaapkamer maar heb je geen zin om een extra wandje en een deur te plaatsen? Volg dan dé tip op van een binnenhuisarchitect: gebruik gewoon een kledingkast als scheidingswand. Op die manier creëer je de illusie van een aparte kleedruimte terwijl je niet de lastige zaken hebt van een hele nieuwe kamer bouwen. 

3. Verwerk écht persoonlijke items in de ruimte

Je kunt nog zo perfect je keuken, vloer, badkamer en meubels hebben gekozen maar zonder een persoonlijke touch is een huis nog steeds kil. Een binnenhuisarchitect zal je daarom altijd vragen naar items waar jij een herinnering of een speciale band mee hebt. Denk bijvoorbeeld aan een dienblad wat van je oma is geweest of souvenirs van een vakantie. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Makeahome.nl (@makeahomenl) op

4. Een glazen wand

Soms wil je het liefst een wand ergens plaatsen maar is dat simpelweg gewoon niet zo praktisch omdat de ruimte klein is of licht tekort komt. Denk bijvoorbeeld aan een studio waar je in eigenlijk in de woonkamer slaapt of een niet praktisch geplaatste keuken in een hoekje van de woonkamer. Waar een binnenhuisarchitect dan meteen aan denkt? Een glazen wand! Op die manier houd je toch genoeg licht in een ruimte en creëer je niet een hokkerig gevoel maar heb je wel een aantal van de voordelen van een 'echte muur'. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scandinavian Homes (@scandinavianhomes) op

5. Kies voor mooie materialen 

Zeker bij het kiezen van 'vaste' items zoals een keuken, badmeubels en een vloer zou een binnenhuisarchitect aanraden om geen geld te besparen. Niet alleen gaan 'mooie' materialen zoals echt hout, marmer en ander natuursteen en messing langer mee, ook geeft het een hoop meer karakter aan een ruimte dan look-a-likes of simpelere opties. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BO BEDRE (@bobedredk) op

Beeld: Ferm Living
Deel dit artikel
Back to top