Fashion

Dit is de grootste fout die je kunt maken bij het kopen van een outfit volgens stylisten

Dit is de grootste fout die je kunt maken bij het kopen van een outfit volgens stylisten

De grootste fout die je kunt maken bij het shoppen van een nieuwe outfit zul je misschien niet snel raden. Het is niet afhankelijk van smaak, stijl, print of leeftijd. Het heeft wél alles te maken met... de juiste maat!

Stylisten benadrukken het maar al te graag. Hoewel tips, tricks en trends in modeland soms niet bij te houden zijn, vinden de profs iemands stijl niet zo belangrijk. De grootste fout die je volgens hen kunt maken bij het aanvullen van je garderobe, is dat je kleding niet in de juiste maat koopt voor jouw lichaam.

De beste stylingtip

Dus nee, om stijlvol te zijn hoef jij geen preppy, boho of Scandinavische stijl aan te hangen. Wat jouw kledingsmaak ook is, er is maar één belangrijk ding om op te letten bij het kiezen van je outfits. En dat zit hem dus vooral in de juiste maat.

De allergrootste ergernis van de groten der fashionexperts is dus slechtzittende kleding die niet goed bij het figuur past. Wat dus overblijft: je kunt mixen, matchen en experimenteren met stijlen, stoffen en kledingstukken wat je wilt. Zolang het maar bij jouw lichaam past! 

Kleding voor de massa, niet voor het individu

Waar is het leuker experimenteren dan met highstreet merken? On trend, betaalbaar en toegankelijk. Het gevaar zit hem dan weer in dat highstreet merken kleding maken voor de massa. En dat betekent dus dat jouw figuurtype daar maar net binnen moet vallen. De confectiematen zijn dus algemene maten die uitgaan van het gemiddelde. Heb jij boven een andere maat dan onder, ben je petite of juist heel lang? Dan is het al lastiger om een highstreet item te vinden dat perfect past. 

Nu is het met sommige kledingstukken natuurlijk niet erg wanneer ze niet perfect aansluiten of iets ruimer vallen. Sterker nog, er zijn items die je het beste iets groter kunt kopen! Welke items dat allemaal zijn? We vertellen het je in dit artikel. Dat ene T-shirt en die wollen trui staan nog steeds, zo niet gezelliger, wanneer ze een maatje groter zijn. Maar met bepaalde items is iets te klein of iets te ruim écht een no go!

Items die het silhouet bepalen

Kledingstukken die gevormd zijn naar het lichaam en het silhouet bepalen, zijn dingen die je wél in de juiste maat wilt hebben. Pantalons, blazers en nauwsluitende jurken zouden precies goed moeten vallen, en verdienen dus wat extra aandacht bij aankoop. Kies er dan ook liever voor om in deze items te investeren. Koop je een avondjurk in de winkel maar valt hij om de taille íets te wijd? Twijfel niet en breng een bezoekje aan de kleermaker. Deze zorgt ervoor dat jouw kledingstuk perfect aansluit bij jouw lichaam.

Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top