Beauty

Met deze 8 tips krijg jij je mooiste huid ooit

Met deze 8 tips krijg jij je mooiste huid ooit

Je kunt nog zoveel make-up smeren en een vlekkeloos huidje creëren door de perfecte foundation te dragen. Toch weten we allemaal dat niets zo kostbaar is als een mooie huid, zónder camouflage. Helaas gaat dit niet altijd vanzelf en kunnen er periodes zijn waarop je huid wat onrustiger is. 

Klaar met oneffenheden en ben je bereid je huidverzorgingsroutine om te gooien voor een mooie huid? Neem de volgende tips dan vooral mee. Je zult zien dat ze een grote rol spelen bij de gezondheid van je huid.

1. Smeren maar!

En dan bedoelen we niet alleen een gewone dagcrème, maar zonnebrandcrème! 90% van de lijntjes en huidveroudering komt voort uit (overmatig) onbeschermd zonnen. Voorkomen is beter dan genezen, dus vergeet dat beschermende extra laagje niet bij je huidverzorgingsroutine 's ochtends. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Coucou Club (@thecoucouclub) op

2. Schoonheidsslaapjes

Er is geen gemiddelde norm voor het aantal uren slaap dat je per nacht zou moeten halen. We roepen vaak dat zeven á acht uur slaap essentieel is, maar dit verschilt per individu. De één heeft genoeg aan zes uur slaap, de ander heeft er negen nodig. Kom erachter hoeveel uur slaap jij nodig hebt om je de hele dag door goed en fit te voelen, zonder een powernap te doen. Voilà, zo weet je hoeveel uurtjes jij moet aantikken per nacht om je lichaam en huid genoeg rust en herstel te geven.

3. Double cleanse

Verwijder je make-up altijd voordat je gaat slapen, ook al ben je nog zo moe. Geloof ons, dat laagje verzorging en make-up dat je in de ochtend hebt aangebracht is tegen de avond echt niet zo fris meer. Reinig de huid daarom goed door eerst je make-up te verwijderen, bijvoorbeeld met een milde reiniger op oliebasis. Vervolgens gebruik je een toner om eventuele verstopte poriën te reinigen en de huid te kalmeren en hydrateren. Tot slot: vocht inbrengen. Afhankelijk van jouw huidtype gebruik je een herstellende en verzorgende crème, die 's nachts het beste zijn werk doet. 

4. Drink (veel!) water

We weten het allemaal, maar vergeten het toch nog vaak. Je lichaam hydrateren door genoeg water te drinken is essentieel voor een mooie huid. Het helpt gifstoffen af te voeren, waardoor ontstekingen minder kans krijgen. Ook helpt het voedingsstoffen en zuurstof beter op te nemen door de huidcellen. Uitdroging van de huid krijgt zo geen kans, waardoor vroegtijdige huidveroudering wordt tegengegaan. 

5. Gevarieerde voeding

Je huid is grootste orgaan en laat zien wat er van binnen gaande is in jouw lichaam. Het is dus belangrijk om gezonde vetten en voedzame maaltijden te eten. Ingrediënten waar je huid gebaat bij is zijn o.a. noten, zaden, groenten, avocado, superfoods en voldoende vezels. Door voldoende gezonde vetten te nuttigen, verminder je de kans op ontstekingen en bouw je gezonde huidcellen op. 

Tip: geen idee wat je op je boodschappenlijstje moet zetten? Groenten en fruit in alle kleuren van de regenboog vormen een fantastische bron van vitaminen en mineralen. Ze bevatten ook nog eens anti-aging antioxidanten die vroegtijdige huidveroudering tegengaan. Rechtstreeks naar de groente- en fruitafdeling bij de Appie dus!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Naïf Skincare (@naifcare) op

6. Minder zuivel

Heb jij een acne gevoelige huid? Dan kan het wel eens helpen om een tijdje te minderen met het nuttigen van zuivelproducten. Het is bewezen dat er een link ligt tussen acne en het eten en drinken van producten met zuivel. Kies voor alternatieven op lactose zoals soja- of haverproducten. Probeer dit minimaal een paar weken vol te houden om te zien of het effect heeft. 

7. Vitamine C

Vitamine C is de bron van onze collageenproductie, wat de huid soepel, rimpelvrij en stevig houdt. Voeg deze wondervitamine dus toe aan je dieet in de vorm van groente, fruit en juices. Denk je dat je je dagelijkse dosis vitamine C niet binnenkrijgt? Gebruik dan een serum of crème die rijk is aan vitamine C om de huid te ondersteunen. Test voordat je losgaat wel op een neutraal plekje op de huid. Hoewel de meeste mensen ontzettend veel baat hebben bij vitamine C in huidverzorging, kan het ook voorkomen dat je hier overgevoelig op reageert bij een hoge dosis. 

8. Ontspan

Hij mag niet ontbreken in dit rijtje: een flink stuk ontspanning is essentieel voor een gezonde, stralende huid. Probeer stress te vermijden door, voor zover mogelijk, vooruit te plannen, prioriteiten te stellen en daarnaast genoeg ruimte te laten voor sociale activiteiten, ontspanning en selfcare. Bepaal wat voor jou ontspannend is en probeer hier minstens een uur per dag aan toe te geven. Door stress tegen te gaan, krijgen huidveroudering, ontstekingen en rode plekjes minder kans. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Naïf Skincare (@naifcare) op

Probeer deze acht dingen consistent te doen en je zult zien dat een onrustig huidje na een tijdje waarschijnlijk verbetert. Blijft je huid onrustig? Maak dan een afspraak met je huisarts die je van vakkundig advies kan voorzien. Hij of zij kan je doorverwijzen naar een specialist die de oorzaak van jouw huidproblemen kan achterhalen. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top