Beauty

5 x de fijnste én mooiste budget foundations

5 x de fijnste én mooiste budget foundations

Een goede foundation hoeft niet altijd duur te zijn, beslist niet. Deze vijf foundations bewijzen namelijk het tegendeel. Een fraaie textuur, luchtige finish én zijdeachtige glow, het kán allemaal. Voor een prikkie!

Wil je niet de hoofdprijs betalen voor een foundation maar liever niet inleveren op kwaliteit? Dan is één van de volgende vijf budget opties misschien wel de perfecte match voor jou. 

1. The Ordinary Coverage Foundation

Een foundation met een volledige dekking, geschikt voor veel verschillende huidskleuren (hij komt in 21 tinten) én met een fijne prijs van € 6,90, dat is de Coverage Foundation van The Ordinary. Niet voor niets is hij enorm populair en stonden velen op de wachtlijst om 'm te bestellen nog voordat hij in Nederland verkrijgbaar was. Extra fijn: The Ordinary is een vegan cosmeticamerk en cruelty-free, dus ook geschikt wanneer je de keuze maakt voor natuurlijke merken.

The Ordinary Coverage Foundation bij Douglas.nl

2. NYX Stay Matte But Not Flat

NYX Stay Matte But Not Flat is geschikt voor normale tot gecombineerde huidtypes. De foundation heeft een matte finish, zonder de huid cakey te laten lijken. Deze foundation op waterbasis dekt goed en is verrijkt met mineralen die de huid verzorgen. Hij is verkrijgbaar in alle kleuren, van Ivory tot Deep dark, waardoor hij voor verschillende kleurtypes geschikt is. Fijne bijkomstigheid: alle make-up van NYX Professional Makeup is cruelty-free. 

NYX Stay Matte But Not Flat foundation bij Douglas.nl

3. Bourjois 123 Perfect

Deze foundation van Bourjois is fijn voor de gevoelige huidjes die wel wat extra coverage en verzorging kunnen gebruiken. Deze foundation bevat SPF10 en drie corrigerende pigmenten die voor een vlekkeloze teint zorgen. Hij belooft dan ook een vale huidskleur, pigmentvlekjes, oneffenheden, rode vlekjes en donkere kringen onzichtbaar te maken. De 123 Perfect foundation van Bourjois is niet comedogeen en verstopt de poriën niet, waardoor hij perfect is voor de acne gevoelige huid. Hij heeft een mooie finish die een beetje matteert, terwijl hij de huid wel hydrateert. Een hele fijne budget foundation! Hij is in Nederland verkrijgbaar in zes verschillende tinten.

Bourjois 123 Perfect foundation bij Iciparisxl.nl

4. Vichy

Begin jij het liefst zo vroeg mogelijk met preventief smeren tegen huidveroudering? Voeg dan deze foundation toe aan je make-up stash. De Vichy Liftactiv is bijna geen make up meer te noemen, maar fijne skincare en foundation in één. Deze formule verrijkt met collagyl is luchtig, smeert mooi uit en heeft als finish een lichte glans. De antirimpel foundation met siliconentextuur zogt voor een liftend effect en maakt de gelaatstrekken gladder. Fijne bijkomstigheid is dat de foundation hypoallergeen én niet comedogeen is. Geschikt voor de gevoelige huid dus. 

Vichy Liftactiv foundation bij Vichy.nl

5. L’Oréal Paris Infallible

Een fijne, goed dekkende en matterende foundation is de L’Oréal Paris Infallible. Hij is langhoudend en matterend en daarmee geschikt voor normale tot gecombineerde huidtypes. De Infallible Matte foundation werkt absorberend waardoor hij de hele dag een glansvrij resultaat geeft. Door de lichte textuur verstopt hij de poriën niet en geeft hij geen masker effect. 

L’Oréal Paris Infallible foundation bij Drogisterij.net

Vijf fouten die je wilt vermijden bij het aanbrengen van je foundation? Je leest ze in dit artikel.

Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top