Fashion

5 basics voor de lente waar Parisiennes mee weglopen

5 basics voor de lente waar Parisiennes mee weglopen

Parisiennes staan bekend om hun elegantie en dat is niet voor niks; ze zien er immers vrijwel altijd uit om door een ringetje te halen. Het evenaren van de stijl van de vrouwen uit de Franse hoofdstad lijkt misschien moeilijk maar er zijn een aantal handvaten waarmee jij hun 'je ne sais quoi' uitstraling kunt evenaren. 

Nu dat de lente begonnen is en de temperaturen wat aangenamer worden, is dat natuurlijk terug te zien in de outfitkeuzes die de Parisiennes maken. Wat zijn nou de items waar zij mee weglopen? Wij helpen je graag een handje!

1. Oversized beige blazer

Het matcht met alles, houd je lekker warm én is super stijlvol. Genoeg redenen voor de Parisienne om een beige blazer in de kast te hebben voor de lente. Beige is al een tijdje een trendkleur maar eigenlijk tegelijkertijd ook heerlijk tijdloos. Door een oversized fit maak je de look wat meer modern. Combineer het met een simpel wit t-shirt, een loszittende jeans in een lichte wassing en een paar schoenen met hak. Zo simpel kan een coole outfit zijn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sabina Socol (@sabinasocol) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door E L B O R N (@elborn_doris) op

Gemêleerde wollen blazer bij Mango.com

2. Schoenen met blokhakken

Heb jij wel eens over de Dam geprobeerd te lopen met naaldhakken aan? Wedden dat dit dan niet zo'n succes was? De straten in Parijs zijn net zo hobbelig als het plein waar we het net over hadden dus je kunt maar beter voor praktisch schoeisel gaan. Het mag wel elegant blijven dus dan is een blokhak een slimme optie. Wil jij voor blokhakken anno 2019 gaan? Ga dan voor eentje met een open en gewoven materiaal. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door AnneLaure Mais Moreau (@adenorah) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sabina Socol (@sabinasocol) op

Square Toe Woven Heels bij Stories.com

3. Witte jeans

Met jeans zit je sowieso altijd goed maar door voor een witte variant te gaan, ziet je look er een stukje chiquer uit én lekker fris voor de lente (een donkere en effen jeans is bijvoorbeeld voor de winter beter). De witte spijkerbroek is tijdloos en super makkelijk te combineren. Win-win dus!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Leia (@leiasfez) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door AnneLaure Mais Moreau (@adenorah) op

Sandro High rise wide fit cropped jeans met gerafelde zoom bij DeBijenkorf.nl

4. Raffia tas

Een tas van natuurlijke materialen zorgt meteen voor een effortless chic look en dat is precies waar Parisiennes voor staan. Al jaren lopen Franse vrouwen weg met dit type buidel maar anno 2019 is deze nog net wat meer on trend. Komt dat even mooi uit. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jeanne (@jeannedamas) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lucia Cuesta (@luciacuesta_) op

Handmade Raffia Tas bij Mango.com

5. Wit overhemd

Een klassieker in ieder zijn garderobe dus ook die van Parisiennes. Combineer 'm met een jeans in een lichte wassing, een cool ceintuur en een paar blokhakken voor een complete look die basic is maar tegelijkertijd ook interessant om naar te kijken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sabina Socol (@sabinasocol) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Leia (@leiasfez) op

Sandro Loose fit blouse van katoen bij DeBijenkorf.nl

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top