Fashion

5 x voorjaarsjassen waarmee je naar kantoor kan gaan

5 x voorjaarsjassen waarmee je naar kantoor kan gaan

Er zijn steeds vaker dagen tijdens het voorjaar dat je prima zonder jas de deur uit kunt gaan maar het Nederlandse klimaat doet toch een beetje wat het wil. Terwijl vorig jaar het al super warm was in mei, hebben we nu te maken met frisse dagen.

Koude ochtenden komen regelmatig voor en daar kun je maar beter goed op voorbereid zijn. Een mooie voorjaarsjas hebben is absoluut nodig maar welke types zijn nou uitermate geschikt om over je kantooroutfit heen te dragen? Wij gingen op onderzoek uit en delen onze bevindingen met jou zodat je piekfijn op je werk kunt verschijnen.

1. De trenchcoat

Deze jas is bij uitstek bestemd om over jouw zakelijke outfit heen te dragen. Door de lengte, het ceintuur in de taille en de vaak luxe stoffen waarmee de jassen zijn uitgevoerd, past het goed bij de look die je naar kantoor draagt. De jas is vaak te krijgen in beigetinten of zwart maar we zien ook steeds vaker opvallendere kleuren maar toch ook tinten die goed te combineren zijn voorbijkomen. Denk hierbij aan grijs, donkerblauw, bruin of een mostergele kleur. De Nederlandse lente en zomer kunnen ons zo nu en dan verrassen met een regenbui dus als de jas voorzien is van een waterdichte coating dan is dat zeker een pluspunt. Eén ding is zeker: de trenchcoat is een must in de garderobe van iemand die op kantoor werkt!

2. De parka

Deze jas kenmerkt zich door de lengte, die vaak net tot over de billen is, en het koortje waarmee je de taille van de parka slanker kunt maken. Vaak is de jas voorzien van een capuchon en gemaakt van een regenafstotend materiaal - iets wat natuurlijk uitermate geschikt is voor het Nederlandse weer. De tinten lopen uiteen van groen en aardekleuren tot zwart en blauw. Handige kleuren om te combineren met je outfit dus! Een merk dat mooie parka's verkoopt, is Giacomo. Dit Nederlandse jassenmerk is gespecialiseerd in het maken van perfect gesneden parka's en is te verkrijgen bij Anna van Toor. Eentje om te onthouden dus!

3. De leren jas

Het bikerjasje is een beetje te casual maar er zijn steeds vaker mooie leren jasjes te krijgen die prima te combineren zijn met een pak of een andere zakelijke outfit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bruine leren jas met knopen aan de voorzijde en een ceintuur of een zwart blazer model. Deze jassen zijn overigens ook leuk om te dragen als je niét naar kantoor hoeft, zoals in het weekend.

4. De blazer

Waarschijnlijk heb je er al een paar in de kast hangen als je werk vereist dat je zakelijke outfits draagt dus deze moet je dus vooral niet vergeten! De blazer is namelijk de ideale jas om tijdens een lente- of zomerochtend te aan te trekken over je witte blouse aan naar werk. Wees ook niet bang om een blazer van een ander pak of eentje die je apart hebt gekocht, te combineren met andere dingen. Een beetje speels mag best!

5.  Het geklede jasje

Blazers zijn lang en getailleerd maar er zijn ook andere jasjes die niet zouden misstaan bij een zakelijke outfit en onderdeel van een pak kunnen zijn. Het zogenaamde 'geklede jasje' kan bijvoorbeeld gemaakt zijn van tweed en een korter model hebben dan een blazer. Denk aan een op Chanel geïnspireerd idee. 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top