Interior

Dit zijn 9 trucs om jouw huis er luxer uit te laten zien

Dit zijn 9 trucs om jouw huis er luxer uit te laten zien

Leven met een budget waar geen einde aan komt: het zijn maar weinig mensen die dat hebben. Dit betekent automatisch dat je soms concessies moet doen qua waaraan je hoeveel geld besteed. Gelukkig zijn er een hoop trucs om iets er toch duurder uit te laten zien zonder veel geld te moeten besteden. Je moet gewoon slim te werk gaan!

De manieren om jouw interieur een luxe uitstraling te geven zonder een bank te hoeven overvallen? Wij hebben er negen voor jou verzameld waarmee jij jouw huis een mooie upgrade kunt geven. 

1. Fleur je huis op met bloemen

Natuurlijk kun je een standaard boeketje in een simpele vaas neerzetten maar dat is ook maar saai. Probeer creatiever te werk te gaan door bijvoorbeeld de bos op te splitsen in kleinere ensembles en ze echt in een mooie vaas te zetten. Of ga voor een paar grote stelen in een grote vaas voor een wow-effect. Grote bloemen zijn overigens niet altijd veel duurder: denk bijvoorbeeld aan hortensia's. Bovendien heb je lang plezier van die laatstgenoemde bloemen want ze drogen ook mooi op. Waar wij graag mooie vazen shoppen voor een goede prijs? H&M Home en Zara Home!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Makeahome.nl (@makeahomenl) op


Grote glazen vaas bij Hm.com

Aardewerken vaas met strepen bj ZaraHome.com

2. Misleid met stoffen gordijnen

Hoe langer, hoe beter! Er is niks erger dan gordijnen die te ver boven de vloer vallen. Zet de roede zo dicht mogelijk tegen het plafond en laat de stof gerust over de vloer slepen voor een luxe en verrassend (want dit wordt niet zo vaak in Nederland gedaan) effect. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Makeahome.nl (@makeahomenl) op

3. Leg mooie kussentjes neer

Op de bank, de stoel en op bed: kussentjes maken de ruimte knusser en laten het er luxer en comfortabel uitzien. Ga het liefst voor exemplaren in opvallendere kleuren en texturen die wél goed passen bij de rest. Denk bijvoorbeeld aan een kussentjes met grof gouddraad erin. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Makeahome.nl (@makeahomenl) op

HK Living Knotted Autumn sierkussen 40 x 60 cm bij DeBijenkorf.nl


Essenza Lauren sierkussen 30 x 50 cm bij DeBijenkorf.nl

4. Ga aan de slag met een verfroller

Niks kan zo een groot effect op een ruimte hebben voor een budget prijs, als het aan de slag gaan met verf. Niet alleen zien de muren er weer strak uit, ook heeft kleur zo een grote impact op een ruimte. Je kunt natuurlijk ook de meubels een nieuw kleurtje geven. Probeer eens een gewaagde keuze te maken. Dat hoeft overigens niet per se te betekenen dat je voor een knalkleur moet gaan: donkerblauw of een warme grijstint zijn bijvoorbeeld altijd goed kleuren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Makeahome.nl (@makeahomenl) op

5. Opruimen die handel!

Als iets niet chic is, is het 't hebben van rommel. Opruimen en organiseren dus! Groepeer boeken en accessoires als de ruimte er, ondanks het wegleggen van dingen, toch nog chaotisch uitziet. Kritisch kijken naar alles wat er in een kamer te zien is, kan ook zeker geen kwaad. Is het niet zo belangrijk? Zet, geef of gooi het dan weg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Makeahome.nl (@makeahomenl) op

6. Kies het juiste vloerkleed

Elke ruimte kan wel een vloerkleed gebruiken voor warmte en comfort. Ga voor een lekker groot exemplaar die de meubels als het ware samenbrengt en tegelijkertijd een statement maakt vanwege de print of weving. Een mooi vloerkleed hoeft echt niet veel te kosten zolang je niet voor wol of katoen hoeft te gaan. Synthetische materialen zijn een stuk goedkoper en zien er vaak echt niet cheap uit. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Makeahome.nl (@makeahomenl) op

Wollen vloerkleed met geometische tekening bij ZaraHome.nl

HK Living Printed cotton vloerkleed 180x280 bij DeBijenkorf.nl

7. Koop een matchend setje accessoires voor de badkamer, toilet en keuken

Het aanschaffen van een gelijk uitziende meubels is echt een no go maar met accessoires ligt dat nou net even anders. En dan hebben we het niet over een vaas matchen met een schaaltje maar wel de accessoires die je terugvindt in de badkamer, toilet en keuken. Een tandenborstelhouder, zeeppomp en wattenschijfjesbakje die bij elkaar horen, ziet er netjes en chic uit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mette Ditmer (@metteditmer) op

8. Neem de tijd om elke ruimte te stylen

In plaats van accessoires en boeken ergens maar lukraak neer te leggen, is het zaak om echt even aan de slag te gaan met de styling van elke ruimte. Groepeer dingen die mooi bij elkaar passen in oneven getallen en gebruik eens een tray om dingen op te zetten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Makeahome.nl (@makeahomenl) op

9. Wissel de lampenkappen

Als je een lamp koopt met een kap, zit er vaak een vrij standaard exemplaar bij. Verwissel deze eens voor een andere kleur, andere vorm of met een andere textuur. Lampenkappen zijn vaak niet zo duur terwijl het wel een grote verandering teweeg brengt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Makeahome.nl (@makeahomenl) op

Beeld: Ferm Living
Deel dit artikel
Back to top