Lifestyle

Haal alles uit de lente door deze 7 dingen te doen

Haal alles uit de lente door deze 7 dingen te doen

De lente is begonnen en dat betekent dat de fijnste tijd van het jaar is aangebroken. Althans, voor de meesten onder ons. De zomer is in aantocht, het zonnetje komt ons steeds vaker verwarmen, luchtige voorjaarskleding halen we weer tevoorschijn en zodra we kunnen strijken we neer op het terras. 

Misschien ben je al druk bezig jouw vakantie voor deze zomer te plannen, of ga je een leuk festival meepakken. Die voorpret en vooruitblik zijn erg leuk, maar de lente zelf is ook een mega fijne periode om van te genieten. Met de volgende tips en activiteiten maak jij van deze lente een onvergetelijke.

1. Ga picknicken in het park

Die keren dat je op een druilerige herfstdag langs het park liep, zag je jezelf stiekem alweer in het park zitten met aangename temperaturen. Een picknickkleed, verse snacks, vrolijke deuntjes en je lieve vrienden erbij; meer heb je niet nodig. Bij de eerstvolgende zonnige én vrije lentedag trommel jij je vrienden op, gooien jullie al het lekkers wat jullie in huis hebben in een picknickmand en strijken jullie neer in het park. Genieten geblazen!

2. Ga naar buiten (en doorbreek routine)

Het dagelijks leven gaat óók na een lange werkdag door, zelfs wanneer de zon nog lekker schijnt op een mooie lente-avond. Je moet je moeder nog bellen, wassen, eten maken, sporten, dingen afmaken en...stop! Het is lente en dat betekent eindelijk weer lekker weer in ons kikkerlandje. Sta jezelf toe ervan te genieten en hier soms ook wat dingen voor te laten. Dat wasje komt morgen wel. Vanavond haal je een kant en klare salade en ga je lekker doen waar je zin in hebt!
Strijk neer bij die ene strandtent, op het terras, in het park, in je tuin of op het balkon. Tip: vergeet niet een dikke trui of vest mee te nemen, want het kan 's avonds snel afkoelen. Laat je telefoon rusten in je broekzak en verzeker jezelf eventueel van goed gezelschap. Het buiten zijn, het voeren van een goed gesprek met een dierbare en je dagelijkse routine doorbreken, zal je zeker goed doen!

3. Pak zoveel mogelijk terrasjes

Heel Nederland lijkt het te doen en vaak niet zonder reden: naar het terras hollen zodra het lekker weer is. We weten hoe schaars écht mooi weer hier is en genieten dus met volle teugen van die voorjaarszonnestralen. Heb je een vrije middag en is die ene vriendin toevallig ook vrij? Er is weinig fijner dan even bij te kletsen onder het genot van wat consumpties op een zonovergoten terras. 

4. Stel je lente-garderobe samen

Een nieuw seizoen betekent natuurlijk ook een nieuwe garderobe. Nu hoef je niet direct alles wat je hebt af te danken en een hele nieuwe garderobe aan te schaffen. Liever niet zelfs. Ga 'shoppen' in je eigen kast en kijk eens wat voor leuks je allemaal nog hebt. Ruim op wat je niet meer blij maakt of wat je bijna niet hebt gedragen afgelopen jaren. Misschien is die ene vriendin, je moeder of je zus hier wél helemaal blij mee! Voilà, zo heb jij weer ruimte in je garderobe voor de écht mooie dingen die op je wishlist staan voor dit seizoen. 

5. Organiseer een (barbecue)feestje

Want niets roept het lente- en zomergevoel meer op dan een gezellige barbecuesessie, nietwaar? Afhankelijk van het aantal personen dat een kipsateetje mee komt roosteren, kun je zelf voor de hapjes zorgen. Iets teveel werk? laat dan iedereen iets meebrengen. Wel zo fijn én het scheelt je weer kosten en heel wat uurtjes voorbereiding. Maak een gezellige setting van je tuin of balkon met een grote parasol, sfeerverlichting, zonnige deuntjes en een mooie tafelsetting voor alle hapjes. Sta je liever geen worst van de barbecue te schrapen de volgende dag? Zorg dan dat je een barbecuefeestje van je vrienden/familie/een kennis bijwoont. 

6. Neem een nieuwe coupe

Niet alleen je garderobe en skincare routine kunnen waarschijnlijk een upgrade gebruiken in het voorjaar, je coupe heeft ook voorbereiding nodig op een nieuw seizoen met warmer weer. Na de winter kan je haar droog en dof aanvoelen. De kleur is waarschijnlijk iets donkerder geworden doordat je haar al een tijd geen zonlicht heeft gezien. Kan je coupe wel weer wat leven gebruiken? Kies dan voor een nieuw model of ga voor fijne highlights om je gezicht nét dat beetje extra te geven. Wist je bijvoorbeeld dat deze haarkleur trend bij iedereen mooi staat?

7. Plan een reis (zodat de voorpret kan beginnen)

Ben je al aan het brainstormen over de reis die je deze zomer gaat maken? Maak de plannen concreet en boek die reis! Al tijdens het uitzoeken van de bestemming zul je merken dat de voorpret begonnen is. Ga je samen met vriendinnen of je partner? Wanneer jullie samen iets hebben om naar uit te kijken, kun je het ook nog eens met elkaar delen. Nog héél even wachten en voor je het weet, is het zover!

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top