Lifestyle

5 x films, series en documentaires over inspirerende vrouwen (deel 2)

5 x films, series en documentaires over inspirerende vrouwen (deel 2)

We krijgen nooit genoeg van een fijne, entertainende serie of grappige film. Toch is er op Netflix ook genoeg kijkmateriaal te vinden met wat diepere onderwerpen. Bijvoorbeeld met krachtige vrouwen in de hoofdrol. Zin in een documentaire, serie of film die het verhaal vertelt van een bijzondere vrouw? Zet de volgende series, docu's en films dan vooral op je kijklijstje!

1. Amy

Deze documentaire vertelt het levensverhaal van soulzangeres Amy Winehouse. Niet voor niets behoort Amy met haar grootse talent en indrukwekkende stem tot één van de meest authentieke iconen van haar generatie. Als jazzartiest schreef én zong ze haar eigen gevoelens in alle eerlijkheid van zich af. Haar nummers werden dan ook vol lof ontvangen en bekroond met maar liefst zes Grammy Awards.

Helaas kende haar succes door alle media-aandacht en haar rock-'n-roll levensstijl ook een keerzijde. In 2011 kwam één van de meest indrukwekkende soulzangeressen van haar tijd te overlijden aan een alcoholvergiftiging. De documentaire AMY toont het fenomale talent, de opkomst en de zware periodes vol zelfdestructie van de Britse zangeres Amy Winehouse in alle rauwheid. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door "Feeling Strangely Fine" (@redhead2099) op

2. Diana Vreeland: The eye has to travel

Deze documentaire gaat over de 'Empress of Fashion', oftewel Diana Vreeland. Vijftig jaar was zij columniste voor en hoofdredacteur van Vogue en Harper's Bazaar. Zij was dan ook degene die deze titels tot de meest toonaangevende modetijdschriften ooit maakte. Diana Vreeland wordt ook wel één van de grootste modevisioniairs van haar tijd genoemd, omdat ze grote veranderingen aanbracht in de modewereld.

Met haar vernieuwende stijl, vooruitziende blik en vaardigheden had zij invloed op wat de trends, kledingstukken én modellen van het moment waren. Met haar vaste column 'Why Don't You' inspireerde ze mensen met innovatieve mode- en lifestyletips. De documentaire 'The Eye Has to Travel' vertelt het inspirerende levensverhaal van de innemende Diana Vreeland.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Diana Vreeland (@dvdianavreeland) op en bericht gedeeld door Diana Vreeland (@dvdianavreeland) op

3. The Most Beautiful Thing

Deze dramaserie speelt zich af in Rio de Janeiro eind jaren vijftig, tijdens de opkomst van de door jazz en samba beïnvloede bossanova muziekstijl. The Most Beautiful Thing (op Netflix ook wel: Coisa Mais Linda), neemt ons mee in het swingende nachtleven van Rio. De serie volgt het verhaal van de welgestelde Maria Luiza uit São Paulo, die naar Rio de Janeiro verhuist om samen met haar man een restaurant te openen. Wanneer blijkt dat hij er met zijn minnares én al hun geld vandoor is gegaan, lijkt haar droom in duigen te vallen. Eenmaal bekomen van de schrik raakt ze betoverd door de bruisende stad én een mooie, muzikale jongeman. Met behulp van lokale arbeidster Adélia, jeugvriendin en jazz-zangeres Lígia en de getalenteerde schrijfster Thereza raakt ze geïnspireerd haar droom alsnog te verwezenlijken: het openen van een bossanona nachtclub. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @will_caban op

4. Big Little Lies

Big Little Lies is een boekverfilming geproduceerd door Reese Witherspoon en Nicole Kidman, als gevolg van te weinig beschikbare en uitdagende vrouwelijke rollen. Het idee van de serie was om een vrouwelijke cast centraal te zetten met een indrukwekkende verhaallijn rondom de personages, en dat is gelukt! 

In het mooie kustplaatsje Monterey is lang niet alles wat het lijkt. Madeline (Reese Witherspoon) heeft het erg moeilijk haar ex te vergeven, wanneer ze ziet dat hij alles voor zijn nieuwe liefde (gespeeld door Zoë Kravitz) doet. Celeste (Nicole Kidman) lijkt gevangen in een huwelijk met Perry (Alexander Skarsgård) dat van passie doorslaat in agressie. Jane (Shailene Woodley) probeert haar verleden te vergeten maar wordt er dagelijks aan herinnerd. De dames vinden steun en vriendschap bij elkaar, nog niet wetende hoe hard ze dit nodig zullen hebben. Als deze topcast je nog niet overtuigd heeft, dan kunnen we alvast verklappen dat niemand minder dan Meryl Streep haar opwachting maakt in seizoen twee!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Big Little Lies (@biglittlelies_official) op

5. The Story of Diana

Weinig beroemdheden waren en zijn geliefd én mysterieus als Prinses Diana, in Engeland om die reden niet voor niets 'People's Princess' genoemd. Vanaf het begin dat Diana Spencer door haar verliefdheid en daaropvolgende huwelijk met kroonprins Charles in de schijnwerpers komt te staan, wordt zij als icoon gezien. Met haar leven in de schijnwerpers wordt Diana geconfronteerd met de opdringerigheid van de pers, ook al is ze alom geliefd bij het grote publiek. Totaal niet voorbereid op de roem wordt Diana overrompeld door de media en het publiek dat geen genoeg krijgt van het koninklijke, van buitenaf 'perfecte' sprookje.

In de documentaire zien we gesprekken met haar broer Charles, vrienden Lana Marks en Wayne Sleep, Sir Richard Branson en India Hicks, het nichtje van prins Charles. Zij vertellen een eerlijk verhaal over het leven van Prinses Diana, met een mooi eerbetoon aan de prinses als gevolg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lady Diana, Princess of Wales (@lady.diana._) op

Beeld: Getty images
Deel dit artikel
Back to top