Travel

Dit zijn 5 van de mooiste én veilige solo reisbestemmingen voor vrouwen

Dit zijn 5 van de mooiste én veilige solo reisbestemmingen voor vrouwen

Hoewel het fantastisch is om samen te reizen, kan het ook ontzettend leuk én leerzaam zijn om alleen op vakantie te gaan. Heb jij samen met vrienden, familie of je partner al veel mooie tripjes gemaakt en wil je eens iets anders? Dan is het misschien tijd voor een reis met alleen jezelf.

Maar wat zijn nou de fijnste bestemmingen om solo naartoe te reizen? Hoewel we het avontuur willen opzoeken, is een beetje veiligheid natuurlijk welkom. Wij hebben zeven bestemmingen opgezocht waar je als solo reizigster met een gerust hart naartoe kunt gaan en een geweldige tijd gaat hebben. 

1. Santiago (Chili)

Santiago staat ook wel bekend als één van de veiligste en grootste steden van Zuid-Amerika. Deze authentieke stad is makkelijk om te ontdekken en je vind alle highlights op loopafstand van elkaar. Het levendige centrum is voorzien van veel muziekgebouwen, kerkjes en musea, zoals het Museo Nacional Bellas Artes. De drukte van de stad even ontsnappen? Dan pak je de metro naar het Cerro San Cristóbal, het grootste park van de stad. Sla een bezoekje aan Terraza Bellavista niet over: hier heb je een verpletterend uitzicht over de stad en de omliggende bergen. In de wijk Bellavista vind je tevens leuke en trendy barretjes, cafeetjes en restaurants. Buiten de stad is het hiking paradise Patagonië, waar je de mooiste boottochten maakt langs de fjorden en indrukwekkende gletsjers. Zeker ook een bezoekje waard!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Juan Fuentes (@juanfue_ph) op

1. Toscane (Italië)

Een perfecte bestemming voor de vrouwelijke solo reizigster is Toscane. Met uitgestrekte wijngaarden, kastelen en authentieke dorpjes is het dé regio voor ultieme ontspanning. Veel reizigsters kiezen voor Italië vanwege het heerlijke eten en de beroemde wijnen, in combinatie met Italiaanse gastvrijheid en een flink stuk historie. Niet voor niets wordt beweerd dat veel vrouwen die de reis maakten naar het heuvelachtige Toscane het er zo fijn vonden dat zij besloten om er te blijven. Als solo reizigster voel je je hier veilig en omdat er zoveel te zien en te doen is, zul je je afvragen waar te beginnen! Tip: trap je vakantie af met een lokale wijnproeverij in de regio. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Visit Tuscany (@visittuscany) op

3. Puerto Vallarta (Mexico) 

Aan de Pacifische Kust van Mexico vind je een authentiek en betoverend stadje, direct aan het strand: Puerto Vallarta. 'Zona Romantica' is bijvoorbeeld een fijne accommodatie: het ligt vrijwel direct aan het strand. 's Nachts komt de boulevard van Puerto Vallarta helemaal tot leven met de fijnste restaurants en barretjes. De beste taco's van de stad proef je bij Pancho's Taco's. Neem plaats bij één van de vele beach bars en geniet lekker van het strand, de vriendelijke mensen, lekker eten en fijne deuntjes. Wil je liever op een rustige plek vertoeven? Reserveer dan een dagpas bij een exclusieve beachclub met toegang tot privézwembad. Zin om erop uit te gaan? Neem een water taxi naar het rustige stadje Yelapa, aan het strand in de Bahia de Banderas. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alannah (@alannahaha) op

4. Quepos (Costa Rica)

Costa Rica is één van 's werelds vreedzaamste landen. Heb je behoefte aan een tropische reisbestemming met mooi weer? Dan is Quepos in Costa Rica de bestemming voor jou. Costaricanen zijn erg vriendelijk, waardoor je je meer dan welkom voelt in het mooie land. Eenzaam zijn of vervelen in Costa Rica is onmogelijk, want er is veel te doen. Van vulcanen tot koffieplantages en heetwaterbronnen, maar ook het Manuel Antonio National Park. Dit is één van de 'natuurlijke' dierenparken ter wereld waar je veel exotische dieren tegenkomt, zoals het kapucijneraapje. Heb je alle highlights gezien? Dan strijk je natuurlijk neer op één van de mooiste stranden ter wereld, die je zeker zult treffen in Costa Rica. Wil je echt iets ondernemen tijdens je reis naar Quepos? Overweeg dan een yogacursus te volgen of leer surfen bij één van de vele surfscholen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Visit Costa Rica (@visit_costarica) op

5. Santorini (Griekenland)

Witgekalkte huisjes en kerkjes met de bekende blauwe koepels: Santorini kennen we ook wel als Griekenland's meest bekende ansichtkaart. Niet voor niets, want Santorini is prachtig. Een ideale solo reisbestemming voor dames, want hier ontmoet je makkelijk locals en andere reizigers. Geniet van het heerlijke eten en indrukwekkende uitzichten over zee met ondergaande zon. De cultuur, fijne temperatuur en pittoreske stadjes en dorpjes en havens met het bekende wit-blauwe palet maken Santorini een heerlijke mediterrane bestemming. Per boottocht bereik je de omliggende Griekse eilanden voor een dagje eilandhoppen. Voor een stukje historie bezoek je het dorpje Akrotiri in zuiden van het eiland, waar meerdere archeologische ruïnes liggen. Op Santorini vind je geen parelwitte stranden, maar stranden met donkere vulkanische stenen. De hoofdstad Fira bevindt zich namelijk op de top van een vulkaan!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Santorini (@santorini) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top