Fashion

Dit zijn de 8 grote Spring/Summer modetrends 2019

Dit zijn de 8 grote Spring/Summer modetrends 2019

In de Spring/Summer shows van 2019 zagen we ontzettend veel nieuwe (en een paar vertrouwde) modetrends voorbij komen. Visnet, veren, romantisch bohemian en véél western invloeden vormen de laatste mode. Designers lieten ieder op hun eigen manier de belangrijkste modetrends voor 2019 terugkomen in hun collecties. Wij keken de acht grootste trends af van de catwalk en hebben ze op een rijtje gezet!

Zagen we bij de modekleuren voor lente/zomer 2019 al een aantal belangrijke trends naar voren komen, we zijn inmiddels wel erg benieuwd naar de materialen en silhouetten die onder de modetrends 2019 vallen. Wat de collecties voor het nieuwe seizoen allemaal gemeen hebben? Een flinke portie female empowerment.

1. Wonky Couture 

Volume, ruffles en opvallende silhouetten kwamen veelvuldig voorbij komen in de collecties voor SS 2019. Statement jurken met veel laagjes, opvallende schouders en héél veel ruches! Is de Wonky Couture trend je iets teveel van het goede en style je hem liever iets meer casual? Ga dan voor een opvallende blouse met flinke statement schouders, ruches en opvallende details en combineer hem met een simpele jeans.

Gezien bij: Rodarte, Marc Jacobs, Molly Goddard, Gucci, Erdem, Dolce & Gabbana, Simone Rocha, Valentino, Vetements

2. Neo Boho

Neo Boho is één van de belangrijkste modetrends 2019. Lange, zwierige jurken en rokken in lichte tinten, gehaakte items, raffia accessoires en amulet kettingen. Alles wat je aan wilt op vakantie, alleen dan in lekker in eigen land! De look is lang, sensueel, lieflijk en romantisch. Bij deze trend mag je lekker mixen en matchen: neutrale tinten met geometrische prints, jurken met sjaalprint, franje, breisels en gehaakte schoudertassen, niet is te gek!

Gezien bij: Etro, Paco Rabanne, Jacquemus, Chloe, Loewe, Philip Lim, Coach

3. New Neon

In contrast met zachte pastelkleuren en aardetinten staan de modetrends 2019 ook in het teken van neon. We zien de kleur dit seizoen terug in zakelijke kledingstukken zoals pantalons, rokken en blazers. De echte durfal gaat van onder tot boven in neon, zoals gezien bij de show van Jasper Conran. 

Gezien bij: Valentino, Jasper Conran, Roksanda, Rejina Pyo, House of Holland

4. Birds of a feather

Veren zagen we niet alleen terugkomen in de mode 2019 accessoires, ook in de kleding zelf! Is een verentop jou iets teveel van het goede? Dan combineer je deze trend alsnog erg leuk met accessoires voorzien van wat dons. Ga voor een paar oorbellen met veren of een tas die voorzien is van een vrolijke verenrand. 

Gezien bij: Valentino, Tom Ford, Richard Quinn, Oscar de la Renta, Marc Jacobs, Loewe, Gucci, Dries van Noten

5. Surfchick

Van deze trend krijgen wij ontzettend veel zin in de zomer. Bij de modetrends 2019 zien we de surfchick trend er echt uitspringen. In zowel kleding als accessoires komen invloeden van de oceaan terug. Denk aan jasjes gemaakt van wetsuits, sieraden met schelpen, sarongs en vrolijk gekleurde surfshirts met het nineties tie-dye effect. Let's go to the beach, each!

Gezien bij: Calvin Klein, Dior, MSGM, Paco Rabanne, Prada, Proenza Schouler, Stella McCartney, Etro, Chloé

6. Western 

De western trend zagen we in 2018 al opkomen en wordt dit seizoen nog een tikkie groter. Bijna geen enkele designer liet de trend aan zich voorbij gaan: sommigen hulden hun modellen van top top tot teen in de western look, anderen lieten één van de grootste modetrends 2019 terugkomen in de details en accessoires. Van suède cowboy jasjes, gilets, laarzen, rokken, riemen tot tassen: de western look zien we in werkelijk álles terug dit seizoen. 

Gezien bij: Calvin Klein, Dior, Coach, Paco Rabanne, Prada, Proenza Schouler, Stella McCartney, Etro, Chloé

7. Let's go fishing

Gaven de Spring/Summer collecties van vorig jaar al een voorproefje op deze trend, bij de modetrends 2019 is hij echt niet meer weg te denken. Gehaakte jurken, tops, rokken, tassen en truien mogen dit seizoen volop! Extra fijn, want tijdens warme zomerdagen is de visnettrend lekker luchtig. 

Sonia Rykiel, Ferragamo, Pyers Moss, Ports 1961

8. Utility Worker

Een trend die al een paar seizoenen meegaat en waar we ook bij de modetrends 2019 niet omheen kunnen, is de Utility Worker trend. Stijlvolle overalls, rokjes en broeken voorzien van grote zakken en hier en daar een handige heuptas met nog meer zakken. Voor de bag ladies is de utility worker trend ideaal, want jij vervoert al je benodigdheden gewoon in de broekzakken! Deze trend zien we veel in combinatie met rustige, safari chic kleuren. 

Gezien bij: Alberta Ferretti, Coach, Fendi, Dries van Noten, Givenchy, Hermes, Loewe, Sies Marjan

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top