Travel

5 x de allerleukste citytrips om te doen in het voorjaar

5 x de allerleukste citytrips om te doen in het voorjaar

Met de komst van de eerste zonnige dagen kunnen wij niet wachten om álles uit het voorjaar te halen. Zin in een fijne citytrip dit voorjaar? Neem dan vooral de volgende steden in overweging. Laat het voorjaar nu nét het perfecte moment zijn om een bezoekje te brengen aan één van deze mega mooie Europese bestemmingen. 

1 Edinburgh

Het Schotse Edinburgh biedt een ideale mix tussen natuur en stad. Wanneer je even een break wilt van de stad, loop je namelijk zo de Schotse bergen in. Met de mooie middeleeuwse architectuur doe je zo een stapje terug in de tijd. De pub-cultuur zie je nergens anders zo levendig: 's ochtends open voor ontbijt (met worst, véél worst!) en 's avonds voor een lekkere hap, gezelligheid en live bandjes. Met veel gezellige steegjes, pleinen, kerkjes, paleizen en een groot kasteel op de berg valt er in Edinburgh genoeg te zien en rond te dwalen. Voor wie niet vies is van wat spanning en sensatie: er gaan heel wat spookverhalen rond over de overblijfselen van het historisch centrum. Na al dat cultuur snuiven sluit je de dag af met een extra grote pint cider of een goed glas whiskey in de dichtstbijzijnde pub.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door edinburgh_snapshots (@edinburgh_snapshots) op

2 Bordeaux

Oh oh, Bordeaux! Deze stad heeft een schitterend historisch centrum met mooie bruggen en authentieke straatjes met vele patisseries en eetcafés. Toch tippen wij om de charmante buurtjes buiten het centrum niet over te slaan, want hier tref je Bordeaux op haar allermooist. Antiek- en brocanteliefhebbers vermaken zich in de wijk Chartrons, de straatjes vlakbij Place de Langalerie en om de hoek bij Rue Notre-Dame in het historisch gebouw Village Notre-Dame, vol met antiekwinkels. Uitgewinkeld? Maak een fietstocht langs de Garonne en picknick in het grootste park van het centrum: Jardin Public. Koffie drinken doe je bij hotspot Darwin aan een voormalig industrieterrein, omgetoverd tot hippe hangout. Wandel langs monumentale hoogtepunten, zoals de Fleche st. Michel toren en het Grand Theatre en zie hoe de vroegere aristocraten leefden in het Musée des Arts Décoratifs. En het echte Bordeaux? Dat proef je natuurlijk in één van de vele wijnbarren met superieure wijnen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alexandra Motovilina (@evriland) op

3 Bremen

Geen Berlijn, maar Bremen! De stad die bekendstaat om haar uitstekende Duitse wijnen, een bruisend historisch centrum, gezellige slenterstraatjes in de wijk Schnoor en vele talentvolle stadsmuzikanten. Je zou het misschien niet verwachten, maar Bremen is de stad met de grootste wijncollectie van heel Duitsland. En dat voor een stad die zich niet eens in een wijnstreek bevindt! Nog niet overtuigd? Bremen heeft alle ingrediënten voor een geslaagde citytrip. Wij noemen culinaire hoogstandjes, Duitse gezelligheid en een bruisende cultuur die het centrum aankleedt. Omdat alles dichtbij elkaar ligt, kun je alle city gems tijdens een dagje rondstappen ontdekken. Wel zo leuk, want zo krijg je natuurlijk meer mee van de stad. En het allermooiste? Vanuit de Randstad ligt Bremen op slechts 3 uurtjes rijden. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Caffeine Couture (@caffeinecouture) op

4 Porto

Ja ja, we weten het, Lissabon is prachtig. Toch is klein zusje Porto zeker niet minder de moeite waard. In de stad waar, jawel, de zoete wijn Port vandaan komt is het genieten geblazen. Een juist aantal zonuren, straatjes en pleinen met vele terrasjes, goede wijn en lekker eten. Dat is hoe het eraan toegaat in Porto. Daar kunnen we wel aan wennen, al is het maar voor een weekendje! Met een uniek decor van gevels vol kunstzinnige tegels, oranje daken en kneuterige huisjes staat Porto synoniem voor charmant. Wil je even ontsnappen aan de zon, dan schiet je de smalle straatjes rijk aan schaduw in. De stad is gelegen op een heuvel aan rivier de Douro. Wijken in Porto zijn dan ook verbonden met bruggetjes, liften en trams, van waaruit je een prima uitzicht hebt op de artistieke stad. Porto is de ultieme stad voor fanatieke citytrippers, wijnkenners en eigenlijk gewoon alle levensgenieters. Sparen is niet nodig, want de Portugese stad is vriendelijk voor de portemonnee. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Porto ✦ Oporto ✦ SUPER PORTO (@super_porto_) op

5 Sevilla

Sevilla wil je beslist aandoen in het voorjaar, maar in de zomer liever vermijden. De warmste stad van Europa kenmerkt zich door sinaasappelbomen,  pittoreske pleinen, huizen in pastelkleuren en beeldschone architectuur. Voor Sevilla kun je gerust een paar dagen uittrekken, want de stad van de flamenco heb je niet zomaar ontdekt. Struin door kleurrijke, kronkelende straatjes en ontdek de levendige wijk Santa Cruz. Gevuld met vele barretjes, authentieke winkels en flamenco shows is dit niet alleen de oudste wijk van Sevilla, maar ook de mooiste. In Santa Cruz bevinden zich een aantal van Sevilla's grootste bezienswaardigheden, zoals kathedraal La Giralda en het imposante Real Alcazar. Hier dwaal je door sprookjesachtige, botanische tuinen vol citrusbomen en magnolia's. Toe aan een terrasje? In het park vind je een restaurant vanwaar het prima vertoeven is met een kop koffie. De highlights houden hier niet op. Het indrukwekkende Plaza de Espana is gelegen aan een plein voorzien van een prachtige fontein met enorme vijvers. Liefhebbers van moderne architectuur slaan een bezoekje aan Metropol Parasol niet over: nergens anders beleef je de zonsondergang in Sevilla zó mooi als vanaf dit moderne bouwwerk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Flykube Italia (@flykube_italia) op

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top