Lifestyle

Dit zijn 11 doelen die jij jezelf kunt stellen dit jaar om extra gelukkig te zijn!

Dit zijn 11 doelen die jij jezelf kunt stellen dit jaar om extra gelukkig te zijn!

Goede voornemens hebben is altijd goed, maar vergeet niet dat je het beste kunt gaan voor dingen die realistisch zijn en je echt gelukkig maken. Het is beter om doelen voor jezelf te stellen: die zijn immers een stuk concreter.

Wat zijn dingen waar je dit jaar op zou kunnen letten en waarmee jij jouw happiness niveau instantly verhoogd? Wij hebben 11 voor jou verzameld!

1. Reis meer
Bijna niets maakt ons gelukkiger dan reizen. Je verbreed er immers letterlijk én figuurlijk je horizon mee. Je ziet dingen van andere perspectieven, doet nieuwe indrukken op en maakt vaak herinneringen die jou je hele leven bijblijven. Dit betekent overigens niet per definitie dat je ver moet reizen. Ben je bijvoorbeeld nog nooit in Zeeland geweest? Plan dan eens een tripje. 

2. Beslis hoeveel je wilt sparen
Of het een mooie tas is, een coole reis of een bedrag dat je opzij wilt zetten voor een huis of de inrichting ervan: bedenk hoeveel jij dit jaar gaat sparen en houd jezelf eraan. Zet elke maand automatisch een bedrag van je salaris opzij zodat jij ook je doelen behaalt. Zie het niet als jouw geld, dan voelt het ook minder pijnlijk als het naar je spaarrekening overgemaakt wordt. Wedden dat je super blij bent aan het einde van het jaar als jij jouw doel behaald hebt?

3. Wees gedisciplineerder
Als je jouw doelen wilt behalen, moet je wel wat streng voor jezelf zijn. Schrijf je doelen op en maak een plan ervoor. Het belangrijkste is dat jij je aan de stappen houdt zodat je daadwerkelijk bereikt waar je voor wilde gaan. In het begin is het misschien moeilijk, maar op een gegeven moment ben je eraan gewend en gaat het je vast makkelijker af!

4. Maak van je zwaktes, een sterkte
Iedereen heeft minder fijne kanten. De truc is om deze te herkennen en aan te pakken. Pieker je bijvoorbeeld onnodig vaak? Kies er dan voor om jezelf een afgebakerde tijd op een bepaald moment per dag over dingen na te laten denken. Sta er ook meteen bij stil hoe je de dingen waar jij je zorgen over maakt, gaat aanpakken. Zo los je de problemen ook daadwerkelijk op.

5. Ga je dromen achterna
Je kunt jaren nadenken en filosoferen over iets wat je graag wilt maar daar heb je weinig aan als je niet ook daadwerkelijk stappen ervoor gaat ondernemen. Droom je bijvoorbeeld over een eigen interieurblog? Ga dan eens op onderzoek uit om te ontdekken wat nodig is om dit op te zetten en start er gewoon mee. Je hoeft niet vanaf moment één super succesvol te zijn maar het begin is in ieder geval gemaakt.

6. Zorg goed voor je lichaam en geest
Je kent het riedeltje wel: gezond eten, sporten én ontspannen. Ook dit kan moeilijk zijn maar het gaat eigenlijk voornamelijk om slechte gewoontes doorbreken. Kies gewoon wat vaker voor een gezond en lekker maaltje dan een quick fix en loop of fiets eens naar werk in plaats van met het openbaar vervoer te gaan. Maar wees vooral niet te streng voor jezelf. Je mag heus wel een patatje eten eens in de zoveel weken. 

7. Wees vaker offline
Wil je veel dingen maar kom je nergens aan toe? Leg dan eens wat vaker je telefoon weg. Je kunt tegenwoordig precies zien hoeveel tijd je besteed aan het kijken naar een scherm en dit zal je vast laten schrikken. Naast dat je meer tijd hebt om dingen te doen, is het ook fijn om niet jezelf de hele tijd (onbewust) te vergelijken met iedereen op social media die zo een fantastisch leven heeft. Focus je op je eigen realiteit, kom meer tot rust en wees gelukkiger met wat jij allemaal hebt. 

8. Lees meer
Er zijn zoveel goede redenen om meer boeken te lezen. Naast dat het bijvoorbeeld een vorm van ontspanning is, leer je nieuwe dingen én heb je materiaal om een gesprek over te beginnen. Verdiep je eens in de geschiedenis van een bepaald fenomeen, lees een autobiografie van iemand waar je eigenlijk een hekel aan hebt om een ander perspectief te krijgen en pak eindelijk eens dat fictieboek uit de kast dat je al maanden wilt verslinden.

9. Leer een nieuwe taal
Kies bij voorkeur eentje die je helpt je doelen te bereiken of ga voor eent taal die erg in vraag is. Besteed er iedere dag een kwartier of een half uur aan: wedden dat je er best goed in bent geworden aan het einde van het jaar?

10. Wees zelfverzekerd
Een normale dosis zelfverzekerheid, kan absoluut geen kwaad. Leer om je comfortabel te voelen met jezelf en de beslissingen die je neemt en hebt genomen. Wees vriendelijk voor jezelf en streng tegelijk. Accepteer wie je bent. Het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren maar heb vertrouwen in je eigen kunnen.

11. Maak tijd voor je doelen
Het laatste punt maar misschien wel het allerbelangrijkste: zonder een vrij half uurtje om je te focussen op wat je wilt bereiken, kom je nergens. 

Deel dit artikel
Back to top