Interior

Dit zijn 5 soorten kerstversiering die best nog wel mogen blijven na de feestdagen

Dit zijn 5 soorten kerstversiering die best nog wel mogen blijven na de feestdagen

Eén van de leuke elementen van de kerstdagen is de decoratie die het met zich mee brengt. Naast een versierde kerstboom, hangen we her en der lichtjes op, plaatsen we een kerstkrans bij de deur en staan er boeketten met rode bloemen in huis.

Afscheid nemen van alle versiersels kan nogal lastig zijn na de feestdagen, vooral omdat we wel wat extra gezelligheid in huis kunnen gebruiken tijdens de donkere dagen die nog even voortduren. Ons advies: wees niet te strict voor jezelf en gun jezelf nog wat kerstdecoratie. De truc is alleen om het subtieler aan te pakken. Wij geven tips!

1. De kerstster
Deze mag wat ons betreft gewoon de hele winter blijven hangen. Vind je de uitstraling ervan toch te 'kerstig'? Wissel 'm dan om voor een exemplaar die wat simpeler is, zoals een witte Moravische variant.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jotex (@jotex.dk) op

2. Lichtsnoeren
Ook dit is decoratie wat zich bij uitstek leent om een langere tijd in je woning te laten hangen. De lichtjes geven gezelligheid tijdens de donkere dagen. Wissel de snoeren eventueel om voor een variant met bollen eromheen, in plaats van de 'kaarsjes' die aan een gewoon lichtsnoer voor de kerst prijken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Makeahome.nl (@makeahomenl) op

3. Kerstbloemen
Het is zonde om een bos met kerstbloemen na de feestdagen, mits ze nog in een goede conditie verkeren, linea recta de prullenbak in te doen. Ons advies? Verdeel de bloemen over diverse vaasjes en voeg eventueel wat extra groen toe om het kerstgevoel te verminderen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Emma Harris (@aquietstyle) op

4. Kaarsen
Tijdens de kerst hebben we doorgaans meer kaarsen staan in huis. Die mogen na de feestdagen nog best blijven staan. Varianten met een kerstman of iets dergelijks erop (zijn wij sowieso niet zo een fan van) mogen natuurlijk wel weggestopt worden in de doos. Exemplaren met een wat klassiekere en tijdloze uitstraling, mogen blijven. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door by Lassen (@bylassen) op

5. Kleurenpalet
Afgelopen jaar kon je meer dan groen en rood gebruiken om een kerstsfeer in huis te creeren. Tinten als oker, diep paars en grijsblauw vierden hoogtij en dat vinden wij helemaal niet erg. Waarom? Accessoires zoals tafelkleden en kussentjes in die kleuren kunnen gewoon na de kerst ook nog gebruikt worden. 

Beeld: Photo by Annie Spratt on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top