Health

5 makkelijke tips voor een gezonde lifestyle

5 makkelijke tips voor een gezonde lifestyle

Een healthy lifestyle is gebaseerd op beweging en gezond eten, maar behalve sportlessen en voeding is er meer wat je kunt doen om gezond te blijven. Want mocht je een sportles missen of een burger met friet eten, dan zal dat al snel als falen voelen, dus is het belangrijk om gedurende de rest van je dag ook goede keuzes te maken.

Zo zijn er kleine dingen die je op dagelijkse basis of in je vrije tijd kunt doen voor je gezondheid en wij geven je een paar tips!

Loop overal heen

Waar je ook heen gaat, probeer zoveel mogelijk de benenwagen te nemen. Als iets een kwartier fietsen is, kun je er ook voor kiezen om te gaan lopen. Je bent langer onderweg - dus je zult ook eerder van huis moeten vertrekken - maar lopen is één van de beste dingen die je kunt doen voor je lichaam. Probeer dagelijks minimaal een wandeling van een half uur te maken. Misschien kun je lopend naar werk, zo niet dan kun je wellicht in de lunchpauze of 's avonds na het eten een wandeling gaan maken. Luister naar podcasts terwijl je wandelt, bel een vriendin en kies een route waarbij je door een park heen loopt - want: natuur! Het is echt fijn en ik daag je uit om hetzelfde te doen. Kijk naar je dag- of weekplanning en probeer gaatjes te vinden voor wandelingen. 

Slaap voldoende

Je kunt nog zo goed eten en sporten, zonder voldoende slaap ben je nergens. Probeer minstens zeven uur te slapen, maar nog beter is het om een nacht van acht uur te maken. En behalve de lengte is ook de kwaliteit van je slaap belangrijk, hoe je goed slaapt? Dat lees je hier.

Sociale afspraken

Wanneer je met een vriendin afspreekt, doe je dat meestal tijdens etenstijd en dus grote kans dat je niet het meest gezonde gerecht van de kaart bestelt en wie weet ook wel een wijntje of twee. Iets wat op het moment zelf erg gezellig lijkt, maar de volgende ochtend wanneer je je sportles van 7:00 uur wilt halen een minder goed idee bleek te zijn. In plaats van afspraken rondom etenstijd te plannen kun je ook gaan voor een koffie- of juicedate, samen ontbijten of daar heb je hem weer: een wandeldate (met een thee to go in de hand)!

5 makkelijke tips voor een gezonde lifestyle

stretchen

Stretchen is belangrijk voor je lichaam, helemaal wanneer je voor je werk lang in dezelfde houding zit. Gebruik de tijd dat je naar Netflix of Youtube kijkt om te stretchen of maak er een gewoonte van door elke ochtend 5 minuten te stretchen nadat je wakker bent geworden. Het helpt je lichaam ontspannen en opgeslagen stress te verhelpen. 

Healthy pleasure

Wat is jouw favoriete snacks oftewel guilty pleasure? Waar kun jij niet langer dan een paar dagen zonder en vraag jezelf af of je deze snack gezonder kunt maken. Kies voor pure chocolade in plaats van melk of wit. Maak zelf frietjes in de oven. Of kijk hoe je zelf een gezondere variant kunt maken van een donut of snickers. Het kost wat tijd en moeite maar je voelt je letterlijk en figuurlijk er een stuk beter bij. Maak lekker veel, want snacks kun je ook vaak invriezen, waardoor je altijd wat achter de hand hebt! ;-)
 

Het lijkt veel, maar als je deze kleine, simpele tips in je dagelijkse routine meeneemt, wordt het vanzelf een gewoonte! 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top