Fashion

Deze zonnebril past het beste bij jouw gezichtsvorm

Deze zonnebril past het beste bij jouw gezichtsvorm

Scroll even door je Instagram feed en je komt minstens vijf kleine zonnebrilletjes tegen. Het valt niet te ontkennen dat kleine, retro zonnebrillen dé accessoiretrend van zomer 2018 zijn. Maar wat als een klein brilletje jou helemaal niet staat? Ons advies: laat je niet meeslepen in de trend, maar kies voor een montuur dat past bij je gezichtsvorm. 

Hartvormig gezicht

Een vierkant montuur doet de bovenkant van je gezicht minder breed lijken, waardoor je gezichtsvorm rechter lijkt.

Of ga voor een bril die aan de bovenzijde breder is dan aan de onderzijde, bijvoorbeeld een cat-eye of een aviator. 

 

Een bericht gedeeld door VH. (@vivianhoorn) op

 

Rond gezicht

Grote, oversized brillen staan jou het beste. Rechte en hoekige monturen helpen je gezicht in balans te brengen, waardoor de aandacht niet gevestigd is op je ronde wangen, maar juist op je brede voorhoofd. Hoe groter hoe beter!

Een grote cat-eye zonnebril lift je gezicht. Ook hier geldt, de hoekige vormen brengen de ronde vormen van je gezicht in balans. 

 

Een bericht gedeeld door Sophia Roe (@sophiaroe) op

 

Vierkant gezicht

De hoekige vormen van je gezicht breng je het beste in balans met een rond of ovaal montuur. Denk bijvoorbeeld aan een aviator of een cat-eye. 

En ook een rond brilletje brengt je gezicht goed in balans.

 

Een ovaal gezicht

Lucky you, een ovaal gezicht kan heel veel monturen hebben! En dus ook de kleine, retro zonnebrilletjes die nu zo 'in' zijn. Kleine monturen accentueren de hoge jukbeenderen die mensen met een ovaal gezicht meestal hebben. 

 

Een bericht gedeeld door Le Specs (@lespecs) op

Rechthoekige monturen helpen een lang, ovaal gezicht in balans te houden. En yes, ook dit montuur is momenteel helemaal on-trend.

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top