Lifestyle

5 dingen om deze zomer nog vanaf te komen

5 dingen om deze zomer nog vanaf te komen

Erg zomer gerelateerd is dit artikel niet. We bespreken in dit artikel namelijk vijf dingen om überhaupt vanaf te komen voor een beter, fijner en comfortabeler leven. Maar het einde van de zomer is wel een mooi streven toch?  
 

 Kleding die niet past

Dit is iets wat de meeste vrouwen achtervolgt. We komen wat aan, we vallen weer af, je smaak verandert of je heb een paar miskopen in je kast hangen. Kortom, allemaal kleding die je niet draagt. Je denkt dat je veel van deze kleding op een dag nog eens aantrekt, maar die dag breekt nooit aan. Doe jezelf een plezier en ruim je kast op!

Overbodige spullen in huis

Niet alleen je kledingkast kan wel een opruimbeurt gebruiken, ook andere plekken in jouw huis. Denk aan jouw bureau, administratie, keukenkastjes, zolder/berging of andere kasten in het huis. Gedurende het jaar verzamel je steeds meer spullen. Ken je het lekkere gevoel wanneer alles is opgeruimd en netjes is? Rust in je hoofd! Spullen wegdoen oftewel 'ontspullen' voelt nóg fijner! Doe je mee aan de minimalisme beweging

Slechte gewoontes 

Heb jij bepaalde gezondheidsdoelen, zoals meer energie of minder moe zijn? Zorg er dan voor dat je je slechte gewoontes voor eens en voor altijd afdankt. Neem je doelen serieus en zet jouw gezondheid op de eerste plaats. Wanneer je je lichamelijk goed en fit voelt, werkt dit ook door in je humeur en zelfvertrouwen. 

Jaloezie naar anderen

Wil je ongelukkig worden? Dan moet je vooral vergelijken en willen wat anderen hebben. Want het is altijd beter bij de buren. Wees dankbaar voor wat je hebt en count your blessings. Zo'n cliché, maar zo waar. Kijk naar binnen in plaats van naar buiten. Het is jouw leven, jouw keuzes, jouw dromen. En als je iets écht wilt, ga ervoor, omdat jouw hart ernaar verlangt en niet omdat je vriendin of rivaal het heeft. Blijf bij jezelf. 

Schuldgevoel 

Niets kost je meer energie dan een schuldgevoel. Een schuldgevoel over een doel dat je had willen bereiken, maar wat niet is gelukt. Over alle eisen die je aan jezelf hebt gesteld maar waar je gewoonweg niet aan hebt kunnen voldoen. Laat je to-do lijstjes los en vertrouw dat wat aandacht nodig heeft, bij je blijft. Daarvoor hoef je het niet te noteren op een papiertje, want een te lange lijst geeft jou alleen maar stress. En dat is ook zonde! 

  

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top