Fashion

6x een kantoor outfit voor warm weer

6x een kantoor outfit voor warm weer

Werken tijdens een hittegolf is nooit fijn. Niet alleen omdat je waarschijnlijk liever een duik in het zwembad zou nemen of met een wijntje op het terras zou zitten, maar ook omdat het een behoorlijke uitdaging kan zijn om een kantoorvriendelijke outfit te vinden die geschikt is voor tropische temperaturen.

Want één: je zoekt een representatieve outfit die voldoet aan de kledingvoorschriften van het bedrijf waar je werkt, twee: je wilt niet de hele dag met klotsende oksels achter je bureau zitten (of het te koud hebben omdat de airconditioning op volle toeren staat) en drie: je outfit moet natuurlijk ook aansluiten op de laatste fashion trends.

Waar moet je op letten tijdens de keuze voor je outfit? Kies voor lichte kleuren als wit en beige en luchtige, ademende stoffen als linnen, katoen en zijde. Ook knopen en een rok met een split geven subtiele ventilatie. Op sommige kantoren mag je gewoon sandalen dragen, anders zijn slingbacks ook een goede vervanging. Inspiratie nodig? Hieronder vind je de mooiste office-friendly outfits die ook nog eens voldoen aan de tofste fashion trends.

1. Luchtige blazer

In de winter kiezen we voor een blazer met een dikke stof, zoals wol of corduroy, in de zomer hebben we juist behoefte aan een blazer die wat luchtiger aanvoelt. Een exemplaar in een lichte kleur en van ademend materiaal zoals katoen of linnen werkt perfect. 

 

Een bericht gedeeld door Débora Rosa (@deborabrosa) op

2. Blouse en shorts

Hebben je benen al een mooi kleurtje en wil je deze graag laten zien? Kies dan voor een shorts met bandplooien. Zakelijk, chic en fashion, zeker als je hem combineert met een mooie witte blouse en een brede riem. 

 

Een bericht gedeeld door Christie Tyler (@nycbambi) op

3. Linnen broek

Op zoek naar een outfit die je benen bedekt, maar niet warm is. Dan is de linnen broek de oplossing. Hij is luchtig en in een lichte kleur weerkaatst hij ook nog eens de zon, waardoor je lekker koel blijft. Kom het even goed uit dat linnen momenteel dé trend is.

 

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve) op

4. Knopenrok of jurk

Nog een trend deze zomer: de button dress. Een vintage geïnspireerde jurk, die perfect is voor de zomer. Stijl je outfit af met een basic katoenen T-shirt of zomerse accessoires.

 

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve) op

5. Katoenen broek

De katoenen bandplooibroek is perfect voor kantoor. Zelfs al combineer je hem met een simpel (maar luchtig) T-shirt, de plooien in deze broek geven het geheel toch een formele touch. 

 

Een bericht gedeeld door Tine Andrea (@tineandreaa) op

6. Witte blouse

De witte blouse draag je misschien al het hele jaar door, maar ook in de zomer werkt deze prima. Ga wel voor een oversized exemplaar en het liefst voor natuurlijk materiaal dat goed kan ademen. Stijl af met een rok of een witte jeans. 

 

Een bericht gedeeld door Sophia Roe (@sophiaroe) op

 

Beeld: iStock

 

Deel dit artikel
Back to top