Lichaamsverzorging

Dit is waarom je huid die mooie glow verliest

Dit is waarom je huid die mooie glow verliest

De zon heeft zich de afgelopen tijd al behoorlijk veel laten zien en met een beetje geluk heb je al een behoorlijke tan opgebouwd. Een mooie summer glow geeft je zelfvertrouwen en maakt je blij. Maar wat als je huid haar mooie glow verliest? Waardoor komt dit en wat kun je er aan doen? TrendAlert legt het uit!

 

1. Je drinkt te weinig water

Want waar is water niet goed voor? Heb je het idee dat je huid haar glans verliest? Probeer dan tenminste 8 tot 12 glazen water per dag te drinken.

2. Je krijgt niet genoeg slaap

Als je lichaam niet voldoende rust krijgt, is je doorbloeding en zuurstofgehalte niet optimaal. Het gevolg: een dof uitziende huid en donkere kringen onder je ogen. Toch even dat schoonheidsslaapje doen dus.

3. Je vergeet je huid te exfoliëren

Een exfoliant zorgt ervoor dat de veroorzakers van een doffe huid, de dode huidcellen die op de huid blijven liggen, verwijderd worden. Wat achterblijft is een gezond uiziende, frisse huid met een mooie glans.

4. Je beschermt je huid niet 

Het milleu heeft een negatieve invloed op je huid, dus is het zaak om je goed te beschermen tegen luchtvervuiling, smog, UV-straling etc. Want vervuiling breekt collageen af en dat heeft de huid nodig om elastisch te blijven en rimpels tegen te gaan. Maak je huid dus iedere dag goed schoon en gebruik altijd een dagcrème met SPF. 

5. Je beweegt te weinig in de gezonde buitenlucht

Woon je in de stad? Dan is de kans op luchtvervuiling door fijnstoffen en stikstofoxiden het grootst. Ga sporten op rustige, schone plekken en probeer bij drukke wegen uit de buurt te blijven.

6. Je bent gestresst

Ook stress kan invloed hebben op je huid. Spanning in je huid is merkbaar en dus is het belangrijk om een goede doorbloeding te bevorderen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van koelkompressen op je gezicht of een voorzichtige massage van je slapen. 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top